Bli sett på skoleveien

Refleksvestaksjon: Skoleelevene fra Reistadlia – noen sågar i i fart – fikk utdelt refleksvester på vei til skolebussen. Foto: Cecilie Johannessen

Refleksvestaksjon: Skoleelevene fra Reistadlia – noen sågar i i fart – fikk utdelt refleksvester på vei til skolebussen. Foto: Cecilie Johannessen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Bruk vesten, den virker ikke hvis den henger inni skapet.

DEL

REISTAD: Budskapet fra Arvid Kveane, anleggsleder i entreprenørfirmaet Arne Olav Lund, var like klart som en refleks i høstmørket.

Sammen med Viva IKS og Reistadlia vel hadde selskapet, som holder på med anleggsarbeid i Reistadlia, stilt opp med refleksvester til alle barna som var på vei til skolen denne morgenen.

Fokus på sikkerhet

I løpet av anleggsperioden har alle vært ekstra på vakt når det gjelder barnas sikkerhet.

Skoleelevene har blitt oppfordret til å gå langs veier utenfor graveområdet, og både de som jobber og de som bor i område og ferdes med bil, tar ekstra hensyn til at det er gående langs veien.

– Å sikre barna har vært et fokus, og i den forbindelse er refleks kjempeviktig. Spesielt på denne tiden av året hvor det er mørkt om morgenen og det nesten er umulig å se gående, sier Pål Vestre fra Reistadlia vel.

Han var en av dem som sørget for at alle barna som var på vei til bussen fikk med seg en splitter ny refleksvest. Med traktor på ryggen.

Viktig å synes

Med tanke på at det tider er mange store og tunge biler som kjører til og fra anleggsstedet, er det viktig å tenke på at små barn skal synes også fra disse bilene.

Entreprenøren og Viva har et godt samarbeid med beboerne – og det tar gjensidig hensyn – men underleverandører som kommer til, har kanskje ikke de samme prioriteringene da de ikke kjenner området like godt.

– Vi har hatt et ønske om å sette trafikksikkerhet mer fram i lyset med tanke på at vi driver et så stort prosjekt i et boligområde som dette, sier Kveane.

– Erfarer dere at elevene er flinke til å bruke vest?

– De minste er som regel veldig flinke, men jevnt over kunne det vært bedre. Noen bruker vesten, men jeg tror ikke alle forstår hvor usynlige de blir uten, sier han.

100 vester

I løpet av en halvtime fikk de delt ut rundt hundre refleks-vester, noe som blir sett på som en suksess.

– Vi har hatt mye fokus på og info om refleks, men det å se vesten er litt annerledes, sier Vetre, som sier rundkjøringen opp til Reistadlia til tider er veldig trafikkfarlig med mye kjøring i høy fart.

– Hvis de har vesten liggende i skuffen hjemme er det kanskje litt lettere å ta den på, sier han.

Artikkeltags