Pratet ikke om kommunesammenslåing

PÅ RÅDHUSET: «Ordførerne i Svelvik, Øvre Eiker, Lier, Nedre Eiker og Drammen tok en prat med god stemning og god mat.» skrev Tore Opdal Hansen i teksten som akkompagnerte dette bildet på Facebook.

PÅ RÅDHUSET: «Ordførerne i Svelvik, Øvre Eiker, Lier, Nedre Eiker og Drammen tok en prat med god stemning og god mat.» skrev Tore Opdal Hansen i teksten som akkompagnerte dette bildet på Facebook. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Dagen etter at Fylkesmannen anbefalte at Drammen, Lier, Svelvik, Nedre Eiker og Øvre Eiker bør slås sammen, møttes ordførerne i de fem kommunene.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN: «Ordførerne i Svelvik, Øvre Eiker, Lier, Nedre Eiker og Drammen tok en prat med god stemning og god mat» skrev Drammen-ordfører Tore Opdal Hansen (H) på et bilde han delte med sine 5.731 Facebook-følgere torsdag ettermiddag.

Et drøyt døgn tidligere gikk Fylkesmannen i Buskerud ut med sitt forslag til ny kommunestruktur, hvor nettopp disse fem kommunene foreslås slått sammen.

Men de som tror at dette var et hastemøte etter onsdagens tilråding fra Fylkesmannen, må tro om igjen.

For de fem diskuterte nemlig ikke kommunesammenslåing i det hele tatt, ifølge Nedre Eiker-ordfører Bent Inge Bye (Ap).

Så hva pratet de om, da?

– Jo, det skal jeg fortelle deg. Vi pratet om nærpolitireformen, sier Bye.

LES OGSÅ: Dette er Fylkesmannens forslag

Møter

At de fem ordførerne, som altså bare blir til én ordfører om Fylkesmannen får viljen sin, satt rundt samme bord, var ikke helt tilfeldig.

Hold tunga rett i munnen nå.

Ordførerne var nemlig samlet i Drammen for møtevirksomhet i Vestregionen, en samarbeidsplattform for 15 kommuner vest for Oslo, samt Akershus og Buskerud fylkeskommuner.

Etter at dette var unnagjort, skulle egentlig D5-kommunene samles. D5!? spør du kanskje? D5 er et næringslivssamarbeid mellom Nedre Eiker, Øvre Eiker, Drammen, Svelvik og Sande.

Sande var imidlertid ikke i Drammen denne torsdagen. Det var derimot Lier-ordfører Gunn Cecilie Ringdal (H), som mer enn gjerne tok Sande-ordfører Elin Weggesruds plass rundt bordet.

LES OGSÅ: Politikerne sa nei til sammenslåing – men ordførerne er ikke overrasket

Sa klart ifra

Så da var plutselig de fem samlet til en prat – som altså ikke handlet om kommunesammenslåing.

– Skjønner du at vi spør om dere snakket om kommunesammenslåing?

– Folk må gjerne lure. Men jeg og Øvre Eiker-ordfører Ann Sire Fjerdingstad (H) sa klart ifra om kommunesammenslåing er vi ferdige med. Vi registrerer Fylkesmannens utspill, og sånn er det med den saken, sier Bent Inge Bye.

Og så ble det sånn med den saken.

LES OGSÅ: – Det finnes ikke verre i hele Norge

Artikkeltags