Tonje bakte dronning Sonjas bursdagskake

EKSKLUSIV: Kaken er laget med jordbær fra Lier, hylleblomst fra Telemark, basilikum fra Eiker, mandler fra Marokko, kremost fra Italia, sjokolade fra Frankrike og vanilje fra Tahiti.

EKSKLUSIV: Kaken er laget med jordbær fra Lier, hylleblomst fra Telemark, basilikum fra Eiker, mandler fra Marokko, kremost fra Italia, sjokolade fra Frankrike og vanilje fra Tahiti. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Vestfossingen, som i vinter ble kåret til «årets konditor», brukte flere lokale råvarer i den eksklusive kaken.

DEL

(Drammens Tidende) ØVRE EIKER: – Kjempegøy! sier Tonje Holtungen til Drammens Tidende tirsdag kveld.

Nå kan hun puste ut, etter å ha stått på i to dager og én natt, for å få ferdig de 40 bursdagskakene til dronning Sonjas 80-årsdagsfeiring.

Sammen med to konditorkolleger fra baker- og konditorlandslaget har hun pisket, bakt, malt, rørt, stekt, smeltet, glasert og pyntet etter alle kunstens regler, slik at de 250 inviterte gjestene kunne nyte et stykke hver.

Jordbær fra Lier og basilikum fra Eiker

– Vi har valgt lokale, kortreiste råvarer som er i sesong nå og er sommerlige og friske i smakene, sier Holtungen og kollega Vibeke Løseth til baker- og konditorlandslagets nettsider.

Kaken er laget med jordbær fra Lier, hylleblomst fra Telemark, basilikum fra Eiker, mandler fra Marokko, kremost fra Italia, sjokolade fra Frankrike og vanilje fra Tahiti.

Tonje Holtungen driver til daglig Sjokolade Salongen i Vestfossen.

NORGES BESTE: Tonje Holtingen ble i februar kåret til Norgesmester i konditori.

NORGES BESTE: Tonje Holtingen ble i februar kåret til Norgesmester i konditori. Foto:

Inspirert av dronningen

Dronningens bursdagskake består av mange lag. Først er det en bunn av mandler og gresskar, så karamellfudge med havsalt. Over fudgen er det drysset syrlige yoghurtsmuler, og over der et lag mascarpone og basilikummousse.

Dette er toppet med et lag jordbærskum, en hylleblomstmousse – og til slutt trukket med en hvit sjokoladeglaze.

(Saken fortsetter under bildet)

Kaken har mange forskjellige lag. Konditorene lagde 40 like kaker til bursdagsfeiringen.

Kaken har mange forskjellige lag. Konditorene lagde 40 like kaker til bursdagsfeiringen. Foto:

Kaka er pyntet med rosa marengs, og små blomster og insekter av farget hvit sjokolade.

– Markblomster, marihøner og sommerfuglene er inspirert av Dronningens friluftsinteresse, og så måtte vi ha med bier, etter bybiene som bor i Dronningparken, sier Holtungen til Dagbladet, som først omtalte det ærefulle bakeoppdraget.

DETALJER: Blomstene og biene er inspirert av Dronningens friluftsinteresse.

DETALJER: Blomstene og biene er inspirert av Dronningens friluftsinteresse. Foto:

LES OGSÅ: Prøv Tonjes påskeyndling: Libanesisk lam på grillen

Artikkeltags