Toget på rett spor

Debbie Hefele og Ole Einar Kristiansen er veldig fornøyde med hvordan Toget nå framstår som serveringssted, og håper på mange deilige timer i sola på den ny plattingen.

Debbie Hefele og Ole Einar Kristiansen er veldig fornøyde med hvordan Toget nå framstår som serveringssted, og håper på mange deilige timer i sola på den ny plattingen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Etter flere måneder med oppussing kan endelig dørene inn til Toget igjen åpnes.

DEL

Alt torsdag ettermiddag vil det bli servering inne i de renoverte lokalene til ilgodslageret.

– Og så håper vi på supert vært, både i dag og på nasjonaldagen, så folk kan kose seg ute i sola, smiler Debbie Hefele, systemansvarlig på Lier Bilgjenvinning, og en av ildsjelen som har jobbet intenst med å få serveringsstedet i gang igjen.


Helt nytt

Og det er ikke lite som er gjort. De som tidligere har vært inne i butikkene som har holdt hus i ilgodslageret vil ikke kjenne seg igjen der inne.

Disken er borte, i stedet er det to splitter nye toaletter der, og på begge sider av inngangen er det sittegrupper. Alt spesialbestilt med logoen til «det nye» Toget innfelt i ryggen.

Bardisken er skinnende ny, og i pumpene er det øl fra Norges eldste bryggeri.

– Vi har tenkt helhet her, og har ønsket å binde togvognene og kafébygget sammen med blant annet interiøret, forklarer Hefele.


Varmt på Toget

Inne på selve toget er det nemlig det samme interiøret som går igjen. Også her er alt gammelt kastet ut.

– I tillegg er alt det elektriske helt nytt, og det er varmekabler i gulvet, så til vinteren skal vi ikke fryse her inne, sier Hefele.

I utgangspunktet er spesielt togvognene tenkt for pubkvelder, med fotballkamper og annen moro, mens ilgodslageret er stedet som holder åpent hver dag bortsett fra mandag og tirsdag.

– Etter hvert håper vi også å kunne tilby mat her, men foreløpig er ikke alt på plass for det, sier Hefele.


Møteplass

Både Hefele og Kristiansen sier samarbeidet med Lier kommune har vært viktig i oppussingen, og nå håper de folk benytter seg av det nye serveringstilbudet.

– Vi ønsker dette skal bli en møteplass, et sted folk bruker. Her kan de komme og ta en kopp kaffe, eller de kan ha noen hyggelige timer en kveld med venner, sier Kristiansen.

På Facebook har mange vist stort engasjement, så Hefele håper dette er en indikasjon på at mange vil bruke tilbudet.

– Ja, jeg er rimelig sikker på at dette er Togets siste sjanse, og nå ligger alt til rette, så det er bare å komme, sier hun.

Artikkeltags