Thorvald Stoltenberg kommer

Thorvald Stoltenberg mistet nylig sin kone, men har likevel varslet at han kommer til Lier Pensjonistforenings møte på Haugestad i Lierbyen onsdag 31. oktober.

Thorvald Stoltenberg mistet nylig sin kone, men har likevel varslet at han kommer til Lier Pensjonistforenings møte på Haugestad i Lierbyen onsdag 31. oktober. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Diplomat og politiker Thorvald Stoltenberg er gjest hos Lier Pensjonistforening onsdag 31. oktober.

DEL

- Den siste beskjeden jeg har fått, er en bekreftelse på at han kommer, sier leder Sjur Malm i Pensjonistforeningen.

Som kjent mistet Thorvald Stoltenberg sin kone, tidligere statssekretær Karin Stoltenberg, nylig. Likevel har han så langt ikke meldt forfall til møtet.

Ifølge programmet skal Stoltenberg holder et foredrag med tittelen «Det handler om mennesker», om ulike personer han har møtt på sin vei gjennom 81 spennende og innholdsrike år.
 

Merittert

Thorvald Stoltenberg ble født 8. juli 1931 i Oslo, og har gjennom mange år jobbet som diplomat og politiker for Arbeiderpartiet.

Han har vært utenriksminister i to perioder og forsvarsminister i én periode, og har etter den politiske karrieren blant annet vært president i Norges Røde Kors.

Stoltenberg ble i tildelt Snill Gutt-statuetten i 1989, og han ble årets Peer Gynt i 1990.

I 2004 ble han utnevnt til 2. klasse, storfølgesvenn, sølv, av den sørafrikanske ordenen O. R. Tambos følgesvenner «for usedvanlig bidrag til idealene om et demokratisk, rettferdig ikke-rasistisk Sør-Afrika, og for å ha fremmet internasjonal solidaritet mot undertrykkelse og kolonialisme».

Han har også mottatt den litauiske Medaljen for 13. januar. I 1991 ble han tildelt Torstein Dales minnepris, og han er æresmedlem av Norges Røde Kors.
 

Åpent for alle

Det er med andre ord ingen hvem som helst som gjester Pensjonistforeningen på Haugestad onsdag.

I tillegg til foredraget ved Stoltenberg, vil det blant annet også bli referert fra Eldrerådet, og som vanlig blir det servering og utlodding.

Det koster noen kroner å delta, men møtene er åpne for alle, enten man er medlemmer eller ikke, heter det i programmet.
 

Artikkeltags