Så personer stjele flasker etter dødsulykken

De som satt i bilen må ha vært lokalkjente siden de kom seg dit så fort, og alle løp ut i veien for å ta med seg øl og andre flasker, forteller Petersen.

De som satt i bilen må ha vært lokalkjente siden de kom seg dit så fort, og alle løp ut i veien for å ta med seg øl og andre flasker, forteller Petersen.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

- Det var flere personer som stjal med seg ølbokser, sier Rune Petersen.

DEL

Yrkessjåfør Rune Petersen fra Danmark satt og spiste frokost i lastebilen sin utenfor Norsk Bildelsenter på Lierskogen da ulykken skjedde tidlig torsdag morgen.

- Jeg hadde spist, og leste en bok. Så ser jeg i speilet at bilen kommer i full fart. Jeg tenkte «hva i helvete er det som er galt, bilen skjener så mye», forklarer han til Lierposten på telefon.

Som yrkessjåfør over hele Europa i 20 år har han sett mange stygge ulykker – spesielt på Autobahn i Tyskland hvor fartsgrensen er satt mye høyere enn i Norge.

– Dette er faktisk noe av det verste har sett. At bare en person omkom er helt ufattelig. Det kunne like gjerne vært 10, sier han, og forteller om totalt, men forståelig, kaos etter hendelsen.

– Folk gråt, og de var på telefonen, men noe av det jeg reagerte mest på var en bil med østeuropeiske skilter som kom til stedet like etter ulykken. De parkerte rett ved siden av meg. De som satt i bilen må ha vært lokalkjente siden de kom seg dit så fort, og alle løp ut i veien for å ta med seg øl og andre flasker, forteller Petersen.

Til tross for en uhyggelig start på dagen er Petersen nok en gang ute på veien da Lierposten snakker med ham. Og han innrømmer at opplevelsen har satt støkk i ham.

– Man tenker litt over om at man skal holde avstand, og blir minnet om at livet er veldig kostbart og viktig å ta vare på, sier han.

I ettertid har han ingen problemer med å forstå hvorfor bilen kjørte som den gjorde.

– Det sier seg selv at det er umulig å holde kontroll med så full bil. Den var lastet opp til taket med alkohol og har vært altfor tung. Det overhodet ingen mulighet for å holde på kontrollen når bilen er for fullastet, og det er høy fart i tillegg, forklarer han.
Han så også at dekkene til ulykkesbilen var ujevnt slitt, og at spesielt et av dekkene var i tillegg så å si blankslitt.

Ulykkesbilen kjørte først inn i lastebilen den prøvde å passere. Da denne forsøkte å bremse opp og ulykkessjåføren fortsatt ikke hadde kontroll på bilen, skjønte Petersen hva som kom til å skje.

– Han traff lastebilen nok en gang, og da gikk alt til helvete. Lastebilen mister forståelig herredømme, han har jo ikke en sjanse etter å ha mistet stabiliteten under brå bremsing, og begge bilene kommer over midtrabatten og over i motsatt kjøreretning. Her var det biler som kom imot, og som svingte unna for å unngå lastebilen. Så traff de bilen som forårsaket det hele i stedet. Det var helt forferdelig å se, sier Petersen, tydelig preget av starten han har hatt på dagen.

Ikke lenge etter at ulykken var et faktum, så han sjåføren av ulykkesbilen løpe fra stedet.

– Det er det besynderlige, av alle involverte var han tilsynelatende uskadd. Han løp opp ved Norsk Bildelsenter og videre innover. Jeg prøvde å snakke til politiet, men de var ikke interessert i hva jeg hadde å si, selv om jeg hadde sett hele hendelsesforløpet, forklarer Petersen, som skjønner at politiet hadde mye å gjøre, men er kritisk til at ingen engang noterte seg navnet hans.

Artikkeltags