Pengedryss i Sylling

Tilskudd fra Jordbæreventyret ble delt ut 17. mai. Her står glade prisvinnere sammen med Tron Hellum (nr. 2 fra venstre) og prisutdeler Ulla Nævestad (til høyre). (Foto: Stein Styve)

Tilskudd fra Jordbæreventyret ble delt ut 17. mai. Her står glade prisvinnere sammen med Tron Hellum (nr. 2 fra venstre) og prisutdeler Ulla Nævestad (til høyre). (Foto: Stein Styve)

Artikkelen er over 7 år gammel

Arrangørene av Jordbæreventyret har delt ut 300.000 kroner til privatpersoner, lag og foreninger i Sylling.

DEL

25. juni i fjor arrangerte rundt 300 frivillige i Sylling festivalen Jordbæreventyret – den fjerde i rekken siden oppstarten i 2008.

Jordbæreventyret 2011 ble en stor suksess med ny publikumsrekord, med ca. 5000 besøkende. I tillegg til Jordbæreventyret, ble kulturarrangementet Jordbærfesten arrangert på kvelden.
 

Solid overskudd

Resultatet for fjorårets festival ble på vel 450.000 kroner inkludert Jordbærfesten. Av dette var ca. 150.000 kroner overskudd fra salg av mat og drikke, som ga en kjærkommen inntekt til lokale lag og foreninger.

I tillegg delte altså Jordbæreventyret ut 300.000 kroner til «kulturell, idrettslig og annen veldedig eller allmennyttige formål i Sylling”, under 17. mai-festen.

– Fordelingsutvalget har forsøkt å spre midlene for utdelingen i forhold til demografi, alder og type aktivitet, sier «nybakt» festivalleder, Fredrik B. Trolsrud.

– Jordbæreventyret er en felles dugnad, hvor hele bygda er involvert og det prøver vi også å gjenspeile når overskuddet skal fordeles. Vi tror og håper disse midlene inspirerer og motiverer til nyskaping og økt aktivitet i bygda, sier Trolsrud.
 

Positive effekter

Den nye festivalsjefen, som tar over stafettpinnen etter Trond Lossius Hellum, er 36 år, gift og har to gutter på 5 og 8 år. Familien flyttet fra Åskollen til Sylling i 2004, hvor vi har overtatt familiens gård. Til daglig jobber han i Forsvaret. Han har vært med å arrangere Jordbæreventyret siden oppstarten.

– Motivasjonen for å jobbe med dette på frivillig basis ligger mye i det å se hvilke positive effekter det har hatt for bygda. Det å se alle de smilende ansiktene og glade menneskene den dagen festivalen arrangeres gjør stort inntrykk og er også en stor motivasjon for alt arbeidet jeg legger ned i festivalen, sier han.
 

Karius og Baktus - og prinsesseskole

I 2012 vil det bli 5. året Jordbæreventyret arrangeres. I anledning Thorbjørn Egner-jubileet vil Karius og Baktus entre scenen på Svangtrand.

Nytt av året er også en Prinsesseskolen, der man kan lære hvordan man skal oppføre seg som en ordentlig prinsesse.

– Flere andre godbiter vil avsløres etter hvert på våre nettsider, forteller Trolsrud, som oppfordrer store og små om å krysse av lørdag 7. juli på kalenderen allerede nå.

Artikkeltags