– Det føles helt utrolig, men takket være behandling her har jeg kunnet nyte både våren og sommeren, sier Mette Lindtvedt.

I mange år har hun slitt med allergi på alle plan, men med hjelp av nåler og fotsoneterapi har hun fått et helt nytt liv.


Undersøker

Den hun takker for forvandlingen er Charlotte Torgersen, homeopat og akupunktør, som er det siste tilskuddet hos Lier Naturmedisin i Fosskvartalet i Lierbyen.

Torgersen flyttet inn i lokalene med Alfaklinikken sin i mars, og tilbyr en mengde forskjellige behandlinger, ikke bare akupunktur og fotsoneterapi.

Også kopping, massasje, mat-intoleransetesting og hårmineralanalyse står på menyen hennes, sammen med flere andre behandlinger.

– Jeg liker å undersøke og få fram ting. Ofte kommer pasienter hit fra legen hvor de ikke har kunnet finne noe svar på tester, og da går jeg inn og undersøker hvis jeg mistenker at det er noe som mangler av mineraler eller om det er intoleranse til matvarer, forklarer hun.


Lang erfaring

Lokalene har Torgersen tatt over etter Laila Stensrud, som har holdt til i Lier Naturmedisin siden 1997.

Samtidig som Stensrud ønsket en pause, var Torgersen på utkikk etter behandlingslokale.

Et tilfeldig besøk løste problemet for begge to.

I dag har Torgersen også overtatt en del av pasientene, i tillegg til mange som tar turen fra Lørenskog, hvor hun har jobbet som behandler i nesten 20 år.

Hun sier selv jobben gir henne mye, og at hver dag er spennende.

– Folk i alle aldre, fra spedbarn til pensjonister, kommer med alt mulig av plager, og det er spennende og fint å kunne hjelpe. Her dreier det seg om alt fra kolikk og infeksjoner, til allergier og andre slags plager. Det er mye spennende å gripe fatt i, sier hun, og forklarer at det egentlig var lege hun hadde tenkt til å bli før hun fant homeopatskolen.


Ny hverdag

En som er veldig glad for at Torgersen ikke ble lege er Lindtvedt.

Som hos mange andre allergikere er det ikke bare én allergi hun sliter med.

Pollenallergien har ført til at vår og sommer er både slitsomme og vonde måneder.

– Jeg går som regel rundt i en døs, forklarer hun, men legger til at endringen kom fort etter at hun traff Torgersen. Faktisk så mye at hun beskriver årets forsommer som god.

– Jeg merket forskjell alt etter den første behandlingen, og etter den tredje var allergien min mye bedre. Det er faktisk sant at jeg har fått en helt ny hverdag siden jeg begynte med behandlinger i mars, smiler hun.

Også datteren hennes er pasient hos Torgersen med stor suksess.


Små endringer

Torgersen mener det er viktig å lytte til kroppen, og mener også at mange har en matintoleranse de ikke vet om Derfor tilbyr hun også en mat-intoleransetest hvor hele 96 forskjellige matvarer blir testet.

– Når det dreier seg om matintoleranse er det utrolig hvor mye små endringer har å si. Til og med folk med ME har fått et nytt liv etter å legge om matvanene sine, sier hun.