Møtes i Lier

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

"Alle" ber dem prate sammen. Nå skal Lier-ordfører Ulla Nævestad og Drammen-ordfører Tore Opdal Hansen møtes til debatt. I Lier.

DEL

- Det er på tide at ordførerne i Lier og Drammen møtes - ikke bare i pressen - men ansikt til ansikt i en debatt. På den måten håper jeg vi en gang for alle kan få klarhet i hva de egentlig mener om Lierstranda.

Det sier leder Sverre Jan Sørensen i Lier Næringsråd, som arrangerer debattmøtet på Haugestad tidlig om morgenen torsdag 2. september.

USIKKERHET

- Når jeg snakker med folk om planene for Lierstranda, opplever jeg at det er veldig mye usikkerhet blant folk. Mange lurer på om den angivelige konflikten om Lierstrandas framtid er reell eller medieskapt, og hva som egentlig er grunnen til at de eventuelt er uenige om den framtidige bruken av området.

- Er de så kranglete som det kan virke i media, eller er det mulig for dem å bli enige - slik at departementet ikke kommer inn og overstyrer lokaldemokratiet - og hva skal i så fall til for at det skal kunne skje? spør Sørensen.

FÅR MED FAGFOLK

Det er første gang Lier Næringsråd inviterer til debattmøte på denne måten.

- Vi har arrangert frokostmøter tidligere, men aldri denne typen debattmøte, så vidt jeg vet, sier Sørensen.

Han mener Lierstranda er et svært viktig og aktuelt tema, som burde være interessant både for næringsdrivende og andre, i begge kommuner.

- Derfor har vi invitert alle medlemmene i næringsrådene både i Lier og Drammen til å komme til møtet. Andre interesserte er selvsagt også velkommen, sier han.

MEDIESKAPT KONFLIKT?

Det er Lierpostens redaktør, Pål A. Næss, som skal lede debatten på Haugestad denne morgenen.

- Temaet er jo blitt veldig aktualisert, og Drammens innsigelser mot Liers planer for Lierstranda har skapt en utfordring for samarbeidet mellom de to kommunene. Og i likhet med Lier næringsråd mener også Miljøverndepartementet at de to kommunene må prate sammen om utviklingen på Lierstranda.

- Nå får vi for første gang en offentlig debatt de to imellom, der de får muligheten til å si hva de mener for åpen mikrofon. Ett av spørsmålene er jo om uenigheten er medieskapt eller ei. Her får de en gylden mulighet til å klare opp i det, sier Næss.

Artikkeltags