- Kjenner tyngden av kjedet

- Jeg kjenner tyngden av kjedet, sa Helene Justad da hun tok over som ordfører i Lier. Til høyre rådmann Hans Petter Christensen.

- Jeg kjenner tyngden av kjedet, sa Helene Justad da hun tok over som ordfører i Lier. Til høyre rådmann Hans Petter Christensen.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

"Gamleordfører" Ulla Nævestad håpet det blir lett å bære, men Helene Justad måtte erkjenne at hun kjenner på ansvaret som øverste folkevalgt.

DEL

Det var en ydmyk Helene Justad som tok over som ordfører etter Ulla Nævestad. - Åpenhet og tilgjengelighet skal være mitt varemerke, sa hun.

Tirsdag skjedde en av de mest omtalte ordførerskifter i regionen.

Del på Facebook

Ulla Nævestad ga seg som ordfører etter 16 år, og kunne henge ordførerkjedet rundt halsen til arvtaker Helene Justad.

- Jeg takker for tilliten jeg er blitt tiltrodd når jeg nå har overtatt ordførerkjedet av Ulla. Å overta ansvaret som ordfører i Lier kommune er en stor oppgave, og jeg kjenner på tyngden av kjedet, sa hun i sin første hilsen til kommunestyret.

Det blir et begivenhetsrikt døgn for Liers nye ordfører. Tirsdag kveld tok hun formelt over som ordfører. Onsdag er det hektisk møtevirksomhet på rådhuset og åpning av Helsestasjon for eldre, før det bærer hjem for å feire sitt eget jubileum.

Helene Justad fyller nemlig 60 år i dag onsdag 11. oktober.

Dette sa hun i hilsen til kommunestyret:

- Jeg ønsker å være en samlende ordfører for alle innbyggere i Lier, uansett politisk tilhørighet. Åpenhet og tilgjengelighet er ikke bare tomme ord for meg, men begreper jeg ønsker skal være mitt varemerke i utførelsen av ordførervervet.

Det sitter et helt nytt kommunestyre her i kveld. Mange representanter er unge, noen er voksne og noen er til og med godt voksne. Mange med mye erfaring og mange uten politisk erfaring i det hele tatt. Så her er mulighetene for et godt politisk håndverk tilstede, med innspill fra alle lag i befolkningen som dere representerer.

Det blir fire spennende, krevende og lærerike år vi alle har foran oss. Jeg gleder meg til å samarbeide med dere alle, og ønsker dere lykke til som folkevalgt i Lier.

Artikkeltags