Et katterop om hjelp...

Musseli var flink til å klatre opp, men ikke fullt så sikker på hvordan hun skulle komme ned fra treet.

Musseli var flink til å klatre opp, men ikke fullt så sikker på hvordan hun skulle komme ned fra treet.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Og etter ett døgn ble Musseli (sju mnd) reddet ned fra treet.

DEL

 – Nå skal jeg lære henne å klatre ned, også, lovte Emma Kristine Karlsson (8 og et halvt) mens hun sto og så at familiens katt satt flere meter oppe i et tre.

Musseli (sju måneder) hadde da sittet oppe i treet i et døgn, og sammen med moren Kristin Berge og lillebror Eirik (5 og et halvt) ventet Emma Kristine på at brannvesenet skulle komme.

– Kanskje jeg ikke skulle lært henne å klatre så bra, funderte hun.

Alt i torsdag ringte Kristin til brannvesenet, men de har en 24-timers regel i tilfelle katten kommer seg ned på egen hånd.

– Men hun sitter fortsatt der. vi har sett at hun har prøvd å komme ned, men hun trekker seg tilbake igjen, sa Kristin.

Musseli selv ble stadig mer urolig oppe i treet, og det var et par ganger familien var engstelige for at hun skulle slenge seg rett ut fra den ene greina.

– Og så ser vi at hun er sulten, for hun har begynt å gnage på barken, forklarte Emma Kristine.
Etter noe som føltes som en evighet kom brannmann Morten Gundersen til unnsetning med Simon Snorkel-bil. Kristin fikk være med på turen opp i treet, og uten mye dramatikk fikk de tak i Musseli som krøp godt inn i matmors armer.

– Nå skal hun får mye kos og mat – inne, sa en fornøyd Emma Kristine da hun endelig kunne holde katten i armene sine igjen.

– Og jeg skal bake kake til brannvesenet. De ønsket seg kake i stedet for betaling, så det er det minste jeg kan gjøre, sa Kristin.

Artikkeltags