Endelig kom Felix (3) hjem

Etter flere måneder på vift - nærmere bestemt på gårdsbesøk - kom Felix hjem igjen til familien på Reistad. Fra venstre: Pappa Lyder, Jonas (18), Håkon (16) og mamma Maria Flatval.

Etter flere måneder på vift - nærmere bestemt på gårdsbesøk - kom Felix hjem igjen til familien på Reistad. Fra venstre: Pappa Lyder, Jonas (18), Håkon (16) og mamma Maria Flatval. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

– Vi hadde nesten gitt opp håpet om å få se ham igjen i live.

DEL

Familien Flatval er fulle av takknemlighet over å ha fått tilbake kosepusen Felix, som forsvant sporløst fra hjemmet deres på Reistad i begynnelsen av juli.

– Vi hadde avtalt med naboen at de skulle sette ut mat og vann til katten, og det gjorde de også. Problemet var bare at da vi reiste på ferie, gikk det bare et par dager før Felix forsvant, forteller mamma Maria Flatval.
 

Fryktet det verste

Sammen med mannen Lyder og sønnene Håkon (16) og Jonas (18) lette hun høyt og lavt i nabolaget da familien kom hjem igjen fra ferien. Men Felix var søkk borte.

– Vi var selvsagt redde for at den var blitt påkjørt eller tatt av en rev, og da ukene gikk uten at vi så snurten av ham, begynte vi å gi opp håpet om å få se ham igjen i live, sier Maria.
 

Effektiv etterlysning

Men så la de merke til at andre etterlyste forsvunnede katter gjennom Lierposten, og fant ut at de ville forsøke det samme, som et siste forsøk på å få tilbake kjæledyret sitt.

– Vi fikk inn etterlysningen i slutten av september, og samme dag som den sto på trykk, fikk vi en telefon om at Felix levde i beste velgående – ikke langt unna hjemmet vårt. Da ble det glede i stua, smiler Maria.

Felix hadde nemlig funnet seg riktig så godt til rette på Sørum gård og en av de andre nabogårdene, der den hadde fått godt stell av gårdsfolkene.

– Han hadde visst fått bo på låven, og hatt det helt utmerket der. Faktisk har vi hentet ham hjem derfra tre ganger etterpå også, så det er liten tvil om at han likte seg der. Heldigvis koser han seg fælt her hjemme også, og det gjør ikke så mye om han drar på gårdsbesøk lenger, for nå vet vi jo hvor vi kan finne ham, sier Maria, og stryker pus over den myke pelsen.
 

Flere gjenforeninger

De to tenåringsguttene forteller også at de savnet kjæledyret sitt.

– Han er veldig kosete og snill, og gjør ikke så mye ut av seg. Men vi har jo hatt ham siden han var kattunge, så det ble et tomrom etter ham da han forsvant. Derfor er vi er utrolig glade for at etterlysningen i Lierposten hjalp, sier guttene.

Felix er imidlertid ikke den eneste katten som er kommet til rette igjen etter å ha blitt etterlyst i Lierposten.

Hilde Strysse i Dyrenes Beskytter Drammen og Omegn, forteller at ca. fire katter er blitt gjenforent med eierne sine etter å ha blitt omtalt i våre spalter.

– Det viser at det nytter, sier hun.
 

Savner du katten din?

Dyrenes Beskytter tar imot og videreformidler etterlysninger av savnede kjæledyr både gjennom lokalavisa og sine facebooksider på nettet.

Også hjemløse katter som søker husly og omsorg hos andre, kan bli gjenforent med sine eiere gjennom den Lier-baserte organisasjonen.

Hilde Strysse tar imot telefoner og sms med etterlysninger, på mobilnummer 90583837.

Artikkeltags