Siden i fjor sommer har 21 jenter fra Lier og nabokommunene pusset, snekret, malt, tapetsert og sydd for å sette i stand drømmebussen.

- Vi bestemte oss tidlig for å skape Drammens kuleste russebuss, og det har vi klart, flirer jentene selvsikkert.

SOSIALT

Og det er ikke rent lite tid og ressurser jentene har lagt ned i bussprosjektet sitt. Budsjettet er på 500.000,- kroner, og over 400 svette dugnadstimer er gått med for at bussen skal svare til jentenes høye forventninger. Spørsmålet er om det er verdt det?

- Selvfølgelig! Uten tvil! Avslutningen på tolv års skolegang fortjener å bli skikkelig markert, svarer jentene i kor.

- Og selv om vi har jobbet hardt, har vi hatt det aller mest gøy. Jobben med bussen har vært en sosial greie, og vi er blitt en sammensveiset gjeng. Det eneste som er litt trist, er at det en gang er over, sier Hege Fuglerud Valle fra Nøste.

KLOVNER?

Og alt arbeidet har gitt resultater - bussen er blitt et prakteksemplar. Utvendig er bussen en fargesprakende åpenbaring i gult, rødt og lilla, et graffiti-dekorert tivoli på fire hjul.

- Ja, det er litt sirkusaktig. Ideen til konseptet har vi fått fra folk som synes russen er noen klovner. Navnet «CarnEvil» spiller på et litt rampete karneval-image, sier bussjef Maria Janshaug Enersen.

Hege og Maria og de andre viser oss stolt interiøret. Stoler og benker er trukket i lilla stoff, veggene er gule og dekorert med klovnefigurer, mens taket er dekket med hvitmalt trepanel. I tillegg fins det to TV'er, bardisk, «lounge», discolys og musikkanlegg, som dunker ut de ferskeste listetopperne innen pop- og dansemusikk.

TRANGT, MEN GØY

- Forrige helg hadde vi dåp på Årkvisla. Da var vi plutselig 40 stykker inne i bussen. Trangt, men gøy, sier jentene, som nå vender den fargerike farkosten mot Tryvann og helgens første store russeevenement.

- Takk for praten! Et bilde i avisa gir oss en knute i russelua. Og du fikk vel med deg at selv om vi har et rampe-image, så er vi egentlig veldig snille? roper de blide jentene i det de setter kurs mot russeeventyret.