Gå til sidens hovedinnhold

19-åring siktet etter bussvelt

Artikkelen er over 8 år gammel

Mannen er siktet for legemsbeskadigelse. Flere vitner har sagt til politiet at 19-åringen tok tak i rattet.

 Det var like før klokken 18.30 på mandag at en av TIMEkspressens busser veltet ved avkjøringen til Tranby. Nå håper politiet at overvåkningskameraet sitter på svarene om hva som skjedde.

Vitner uttalte etter ulykken at det en mann skal ha kommet i konflikt med bussjåføren. Videre hevder vitner at mannen dro i rattet, slik at bussen kjørte ut.

– Vi håper at avhør av bussjåføren kan gi et tydeligere bilde av hva som har skjedd, sier leder for etterforskning ved Lier lensmannskontor, Tina Berg til Drmamens Tidende.

Sjåføren satt i avhør med politiet tirsdag ettermiddag. Det samme gjorde den siktede 19-åringen.

Legemsbeskadigelse

19-åringen ble pågrepet mandag kveld. Han er siktet for legemsbeskadigelse.

– Han er pågrepet, og da blir han automatisk siktet. Han er siktet etter paragraf 229, som er legemsbeskadigelse. Den videre etterforskningen vil vise om siktelsen skal endres senere, sier Berg.

Politiet har nå fått tilgang til overvåkningskameraet som var i bussen. Berg håper at bildene vil vise hele hendelsesforløpet.

– Det kommer an på hvordan det er stilt inn. Vi håper det vil vise alt som skjedde, sier etterforskningslederen.

Berg forteller at det er litt for tidlig i etterforskningen til å si noe om konflikten.

– Men det er ingenting som tyder på at 19-åringen og sjåføren kjente hverandre fra før, legger hun til. 

Berg sier tirsdag ettermiddag at det så langt ikke er noe som tyder på at sjåføren og 19-åringen har snakket sammen før ulykken skjedde. 19-åringen er ikke av etnisk norsk opprinnelse. 

- Kan det være traumer som ligger bak det som skjedde?

- Det er for tidlig å si noe om nå, sier Berg. 

Politiet tar fortløpende kontakter med vitner som er interessante i forhold til ulykken. 

Politiet fortsetter med vitneavhør utover tirsdagen. På onsdag skal det gjennomføres tekniske undersøkelser av bussen.

I løpet av tirsdag eller onsdag vil det bli tatt en vurdering i forhold til om den siktede skal fremstilles for varetektsfengsling. 

Bruddskader
 

Det var 17 personer ombord i bussen inkludert sjåføren. To personer ble sendt til sykehus, henholdsvis Drammen sykehus og Ullevål sykehus.

– Vi har vært i kontakt med mannen som er inlagt på Ullevål. Det virker som det går bra med han. Han har fått bruddskader, sier Berg. 

Personen som er inlagt på Drammen sykehus ligger til observasjon, opplyser kommunikasjonsenheten ved sykehuset. Personen er ikke alvorlig skadet.

15 personer ble sendt til legevakten for rutinesjekk. Nettbuss fraktet i går kveld elleve av passasjerene fra legevakten til sine hjem i retning Notodden.

I en pressemelding fra Nettbuss uttaler administrerende direktør at passasjerer og sjåfør blir ivaretatt.

– Sjåføren og passasjerer blir ivaretatt etter ulykka med TIMEkspressens linje 1 på vei til Notodden i går, sier administrerende direktør i Nettbuss Sør, Ole Engebret Haugen.

– Sjåføren ble ikke fysisk skadd, men blir fulgt opp av sin nærmeste leder. Vi har tett kontakt med ham fremover, sier Haugen, som ønsker å skjerme sjåføren fra media.

Bussen er første gang registrert i juni 2012.

Kommentarer til denne saken