Politiet fremdeles synlig ved skolene

Artikkelen er over 5 år gammel

«Aksjon skolevei» fortsetter etter forrige ukes skolestart.

DEL

LIER: De første resultatene fra «Aksjon skolevei» var meget nedslående med 29 forenklede forelegg for brudd på fartsgrensen. Denne kontrollen skjedde ved Hegg skole i forbindelse med første skoledag.

Der ble høyeste fart målt til 55 kilometer i timen, én fattig kilometer i timen unna førerkortbeslag. Fartsgrensen forbi Hegg skole er 30 kilometer i timen.

Senere forrige uke hadde politiet kontroll ved Høvik skole, og her var resultatene langt lysere.

– 42 kjøretøy kontrollert og ingen reaksjoner. Det er vi fornøyd med, forteller operasjonssentralen i Søndre Buskerud politidistrikt.

Tirsdag fortsatte UPs aksjon ved Gullaug skole. 53 biler ble kontrollert, der én bil ble begjert avskiltet, én bilist anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort, samt tre muntlige advarsler av ulik karakter.

Lierposten vil benytte anledningen til å presisere at det ikke er snakk om Gullhaug, med h, slik politiet skriver i sin Twitter-logg. Gullhaug ligger forøvrig i Holmestrand og har ingen lokal tilknytning til Lier.

«Aksjon skolevei» er ekstraordinære politikontroller i nærheten av skolene med tanke på at det ferdes mange barn langs disse veiene.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken