Liung dro inn kveite på 100 kilo

Etter en halvannen time fikk Ellen Bruusgaard og familien hennes kveite-beistet omsider opp på land.

Etter en halvannen time fikk Ellen Bruusgaard og familien hennes kveite-beistet omsider opp på land. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Trodde kroken hadde satt seg fast i bunn.

DEL

LIER/TROMSØ: Ellen Bruusgaard fra Nøste sier selv hun kan telle på én hånd hvor mange ganger hun har fisket i løpet av sitt liv.

Men da hun dro på fisketur like nord for Tromsø sammen med ektemann Halvor Harbitz og sønnen Martin skulle hun få oppleve sitt livs fangst. Nemlig en to meter lang kveite på 100 kilo.

– Jeg er fremdeles ganske høyt oppe, og hendene mine skjelver, sier Ellen Bruusgaard til NRK Troms, som først omtalte saken.

Hun ante fred og ingen fare da snøret plutselig skjøt fart mot bunnen.

– Vi spiste lunsj, og etter at vi satte i gang igjen var jeg sikker på at jeg hadde satt kroken fast i bunnen, sier hun.

Kampen mot gigantfisken varte i en halvannen time, og det var ikke bare-bare verken å få tak i fisken eller å få tatt livet av den.

– Jeg lå i båten og holdt meg fast. Etter hvert klarte min far å sette en kniv i fisken, og etter 30 minutter merket vi at den begynte å gi opp. Da var det bare å gå mot land og dra fisken opp i fjæra, sier sønnen Martin til NRK.

En lokal fiskehandler kjøpte kveita like etter at fangsten var et faktum. På spørsmål om hun det blir flere fisketurer i overskuelig framtid, har hun svaret klinkende klart.

– Det er noe som heter nybegynnerflaks og godt «kveitehaill». Først nå i dag begynner det å gå opp for meg hvor stor denne fisken er – spesielt når vi ser hvordan andre folk som har hjulpet oss med å få fisken opp i butikken har reagert, sier Ellen til NRK Troms.

Artikkeltags