Gå til sidens hovedinnhold

Tonje mest populær blant leserne

Artikkelen er over 5 år gammel

Høyre har lavest odds, men det er Arbeiderpartiet som leder an i Lierpostens uhøytidelige måling.

LIER: Da Lierposten publiserte de ulike oddstallene på hvem som kommer til å bli Liers neste ordfører, var det liten tvil om hvem som er forhåndsfavoritten.

Høyres kandidat Gunn Cecilie Ringdal ble målt til fattige 1,10 i odds, med Tonje Evju fra Arbeiderpartiet lå på en trygg andreplass med 4,00 i odds.

LES OGSÅ: Dette er ordføreroddsene

Men ifølge Lierpostens lesere så langt, så skulle man tro det blir et rødt skifte. I skrivende stund leder Tonje Evju med 48 prosent mot Ringdals 39 prosent av totalt 872 stemmer (pr. 12. september kl 13.40). I begynnelsen lå Arbeiderpartiets kandidat helt oppe på 51 prosent av stemmene, men Høyre har det siste døgnet spist seg noe innpå sosialdemokratene.

– Morsomt. Jeg synes det er litt stas, men er smertelig klar over at dette er ikke valg enda. Jeg håper dette først og fremst bidrar til mer blest omkring valget den 14 september. Da håper jeg at det er enda flere som stemmer, sier Tonje Evju til Lierposten.

– Hvordan er dine reelle muligheter til å bli ordfører, tror du?

– Det er absolutt en mulighet. Ap må imidlertid gjøre et godt valg og vi er helt avhengig av at et eller flere av sentrumspartiene ønsker en annen politisk retning eller samarbeid. Sp, KrF, V og Frp har jo vært knyttet til høyre i mange perioder, sier hun.

Av de mindre partiene med høyere odds er det Venstres Tove Hofstad (100,00 i odds) som scorer best med ni prosent av stemmene. Hvordan resten ligger an kan du se i boksen nederst i artikkelen.

Oppdatering (15:56): Etter at denne saken ble publisert har det tydeligvis skjedd noe med Høyre-siden av Lierpostens lesere. To timer etter at saken ble publisert har målingene snudd hvor Høyres Gunn Cecilie Ringdal nå er oppe i 53 prosent av stemmene mot Tonje Evjus 37 prosent. Så, hva slags farge blir det på ordføreren i Lier etter valget?

 

PS! Lierposten vil understreke at vår «undersøkelse» først og fremst er en uhøytidelig måling basert på lesernes avstemninger, og er ikke en offisiell og reell måling basert på representative undersøkelser fra innbyggere i Lier kommune.

Kommentarer til denne saken