Frivillige skal sørge for at Lierdagenes aktivitetspark lever opp til sitt navn

Stor frivillig innsats: Idrett er frivillighet, det ser vi på hvor mange som stiller opp daglig for idrettslag. Her er noen av ildsjelene som skal sørge for aktive Lierdager.

Stor frivillig innsats: Idrett er frivillighet, det ser vi på hvor mange som stiller opp daglig for idrettslag. Her er noen av ildsjelene som skal sørge for aktive Lierdager.

Artikkelen er over 1 år gammel

Aktivitetsdagen som etableres ved Hegg skole og Lier kulturscene under Lierdagene vil leve opp til sitt navn, skal vi tro arrangøren.

DEL

LIERBYEN: Aktivitetsdagen som etableres ved Hegg skole og Lier kulturscene under Lierdagene vil leve opp til sitt navn, skal vi tro arrangøren.

Målet er at publikum skal kunne møte sitt idrettslag, eller finne sin idrett eller aktivitetstilbud.

– Vi vet at flere besøkende fant sin idrett etter å ha besøkt parken i 2017. Vi håper at det kommer til å skje også denne gangen med 19 organisasjoner på plass, sier Jostein Hoset, ansvarlig for aktivitetsparken ved Hegg skole.

– På søken etter enda mer energi så settes foreningene opp i en aktivitetsgate der du vil treffe klubbene. Stille spørsmål eller prøve deg litt. I og rundt Hegg skole blir det mulighet til å få seg en liten økt. Om du vil prøve å skyte, klatre, turne, spille ball eller sparre eller bare se på, så er det bare å ta turen, sier han. BUA er selvsagt på plass med mulighet til å låne ut utstyr. De stiller også med skateinstruktør. Det vil være full fart på tredemøller, og smøretraileren er i seg selv en liten aktivitetsfabrikk.

Tror på lokal aktivitet

Sparebank 1 har bestilt Skiforbundets enorme trailer som i seg selv er en aktivitetsfabrikk.

Her kan publikum teste den berømte stakemaskinen hvor hver enkelt kan måle krefter med verdens beste utøvere.

Det er Lier IL som vil fasilitere traileren, som er tett knyttet opp mot deres Camp Lier IL.

Som om det ikke var nok kommer også skistjernene Sondre Turvoll Fossli og Eirik Brandsdal.

– Vi er med under Lierdagene for å synliggjøre oss i Lier, siden vi relativt nylig åpnet kontor her. Det er viktig for oss å bidra til at Lier er og blir et godt sted å bo, og vi har derfor også blant annet inngått sponsoravtale med Lier IL. Under Lierdagene vil vi sammen med dem gi mulighet til flest mulig aktiviteter, noe som vi tror vil bidra positivt for både publikum og arrangementet, sier Vidar Løbak, lokalbanksjef i Sparebank 1.

– Jeg gleder meg til å komme tilbake, sier Sondre Turvoll Fossli om Lierdagene.

Denne gangen tar landslagsløperen fra Hokksund med seg Eirik Brandsdal fra Kjeldsås.

De har begge en imponerende merittliste og er fortsatt med i sirkuset.

Besøker lierdagene: Traileren  er 17,6m lang,  6,5m  bred og  6,5m høy. Den har besøkt mange spennende steder i Europa. 15 og 16 juni kommer den til Lierbyen.

Besøker lierdagene: Traileren er 17,6m lang, 6,5m bred og 6,5m høy. Den har besøkt mange spennende steder i Europa. 15 og 16 juni kommer den til Lierbyen.

Mageselfie

– Hva husker du best fra sist?

– Den gode stemningen og møtet med alle nysgjerrige liunger. Det var gøy med «popup»-skirenn, og det er første gang jeg har tatt en mageselfie, ler Sondre.

Fossli og Brandsdal skal i år delta i et uhøytidelig «skibad» på scenen utenfor Sparebank 1 sine lokaler på søndag.

Her vil Lierdagenes stuntreporter, Jostein Hoset, stille dem spørsmål om ski og livet som de kanskje aldri har fått før.

Og tilhørerne vil få vite ting de ikke ante at de lurte på.

Før og etter vil skistjernene delta i og rundt sitt andre hjem, smøretraileren i aktivitetsparken.

En unik sjanse for store og små å få finpusset teknikken.

MAgeselfie: For to år siden ble Sonedre Turvoll Fossli introdusert for mageselfie av Jostein Hoset. Her kan du gjette hvem som er hvem.

MAgeselfie: For to år siden ble Sonedre Turvoll Fossli introdusert for mageselfie av Jostein Hoset. Her kan du gjette hvem som er hvem.

Disse vil møte i parken: Breddeidrettslaget Lier & ALLidrett1, BUA aktiv Lier, DNT Drammen og Omegn, Elvebyen sportsdanseklubb, Klatreveggen, Lier frisklivssentral, Lier idrettslag, Lier motorsportklubb, Lier NTN Taekwon-Do Klubb, Lier og Riflen/Skoger Skytterlag, Lier svømmeklubb, Lier Volleyball klubb, Reistad IL, SHK, Sparebank 1, Stoppen Sportsklubb, Sylling IF, Tranby Turn og Treningspartner.

Artikkeltags