Mange vil hjelpe flyktningene

SAMLER KLÆR, SKO OG UTSTYR: Denne gjengen ønsker å gjøre noe konkret for å hjelpe flyktningene som kommer til Europa, Norge og Lier. De siste ukene har de samlet inn klær, leker, hygieneartikler og sportsutstyr som skal komme flyktningene til gode. Fra venstre: Jonathan Suero Martinez (5), Christopher Suero Martinez (10), Marianne Martinez, Filippa Gruffman (8), Nina Gruffman og Linus Gruffman (6).

SAMLER KLÆR, SKO OG UTSTYR: Denne gjengen ønsker å gjøre noe konkret for å hjelpe flyktningene som kommer til Europa, Norge og Lier. De siste ukene har de samlet inn klær, leker, hygieneartikler og sportsutstyr som skal komme flyktningene til gode. Fra venstre: Jonathan Suero Martinez (5), Christopher Suero Martinez (10), Marianne Martinez, Filippa Gruffman (8), Nina Gruffman og Linus Gruffman (6). Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Vi håpet jo det ville komme fire-fem biler. Men responsen har vært helt enorm.

DEL

LIERBYEN: Garasjen i Saueveien er full av poser, sekker og kasser med klær, sko, leker, regntøy, hygieneartikler, og sportsutstyr som privatpersoner har vært og levert. Og midt blant alt det som gavmilde liunger har kommet med, står Marianne Martinez og Nina Gruffman og sorterer de donerte gavene etter størrelse, kjønn og alder.

– Folk har kommet med veldig mye fint, alt fra vinterklær og sengetøy til toalettartikler og bleier, forteller Marianne.
 

Samler inn via Facebook

Sammen med fem-seks venninner dro hun i gang facebookgruppen «Innsamling til flyktningene fra Syria i Lier» 5. september i år.

– Vi håpet jo det ville komme en fire-fem biler med litt klær, men responsen har vært helt enorm. Jeg tipper det var mellom 30 og 40 biler her på den første innsamlingsdagen, og deretter har det kommet folk med ting omtrent hver eneste dag, forteller Marianne.
 

Så nøden på nært hold

Noe av det de har samlet inn skal Marianne ha med seg når hun og familien drar til den greske øya Samos i slutten av september.

Nina var på den samme øya for en tid siden, og fikk selv se hvilke behov flyktningene har, som kommer i land der.

– De trenger alt de kan få av hjelp, både der nede og her i Norge, sier Nina.
 

Stor takknemlighet

Derfor har Marianne, Nina og flere andre gode hjelpere kjørt flere turer med klær og utstyr til ulike asylmottak i distriktet i løpet av de siste ukene.

– Den gleden og takknemligheten de viser når vi kommer med de innsamlede gavene, gjør det verdt alt vi bruker av tid og krefter på dette prosjektet, sier Nina.

Damene har brukt mye av fritiden på kvelder og i helger til å samle inn, sortere og kjøre ut gavene folk har bidratt med.

– Vi går gjennom og sjekker at det folk har gitt er helt, pent og rent – noe det stort sett er. Det handler om verdigheten til dem som skal få det. Vi leverer ikke fra oss hullete klær eller ødelagte leker, understreker Nina og Marianne.

Som kommer til å sette opp flere datoer for innsamling i tiden framover.

– Folk må gjerne følge med på facebooksiden vår, den oppdaterer vi stadig vekk, sier de to.

Artikkeltags