– Her trenger du ikke timeavtale

DROP-IN HVER MANDAG: Kontorkonsulent Chate Flaten (t.v.), sosionom Espen Havig Solnørdal og barnevernspedagog Greta Johansen hos Psykisk helse og rus.

DROP-IN HVER MANDAG: Kontorkonsulent Chate Flaten (t.v.), sosionom Espen Havig Solnørdal og barnevernspedagog Greta Johansen hos Psykisk helse og rus. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Visste du at det finnes et drop in-tilbud hos Psykisk helse og rus i Lier kommune?

DEL

LIERBYEN: Her trenger man ikke å ha time for å komme en tur innom. Man trenger heller ikke å være deprimert eller psykisk syk for å benytte seg av tilbudet.

Det kan være så enkelt som at man trenger noen å prate med.

– Drop in-tilbudet er et tilbud for alle liunger fra 18 år og oppover, som enten bare trenger noen å prate med, eller som ønsker gode råd om hvor de kan få hjelp i den situasjonen de er i her og nå, sier sosionom Espen Havig Solnørdal.

Åpent for alle

Sammen med barnevernspedagog Greta Johansen og kontorkonsulent Chate Flaten tar de imot drop in-besøk hver mandag fra klokka 12.30-14.30, i det fargerike venterommet i 3. etasje i Fosskvartalet i Lierbyen.

– Vi ønsker å nå folk så tidlig som mulig, før de får mer alvorlige problemer. Noen har kanskje mistet en nær venn eller familiemedlem, og trenger kanskje å bli med i en sorggruppe. Andre sliter kanskje med ensomhet, mens atter andre kan trenge hjelp til å søke om sosialstøtte eller kommunal bolig. Vi tar også imot flyktninger, som gjerne har mange vonde opplevelser i bagasjen, som de trenger å få bearbeidet, sier Greta Johansen.

For dem under 18 år, er det også bare å stikke inn på det samme venterommet, som er et felles rom for Flyktningtjenesten, Ungdomshjelpa, Psykisk helse og rus og Habilitering.

– Vi ser faktisk at en del ungdommer bruker stedet til å «henge» litt etter skoletid. Så her er det høy takhøyde, og ingen trenger å vite hvorfor man sitter der, sier Greta.

Innenfor venterommet er det flere samtalerom der man kan snakke fritt og fortrolig, og alle som jobber for de ulike tjenestene har selvsagt taushetsplikt.

Normalt å slite

Både Espen og Greta mener det er viktig å få formidlet at det er helt normalt å tidvis slite psykisk, i større eller mindre grad.

– Det er ingen som går gjennom livet uten å ha tunge dager eller perioder. For mange kan det være nok å få sette ord på de tankene og følelsene de bærer på, og å få en tilbakemelding på at de har normale reaksjoner på en unormal situasjon, sier Greta Johansen.

Og det er ikke alltid det er så mye som skal til for igjen å kunne se lyset i enden av tunnelen.

– Det å få snakke ut, og det å få en tilbakemelding, kan bidra til at folk får gjenopprettet troen på seg selv. Vi er ikke eksperter, men vi kan møte folk som likeverdige personer, og gi dem noen råd på veien videre, understreker Espen H. Solnørdal.

Artikkeltags