De unge satser på folkehelsa

Samling på trappa: Representantene fra alle skolene samlet til felles bilde med ordfører Gunn Cecilie Ringdal utenfor Haugestad.

Samling på trappa: Representantene fra alle skolene samlet til felles bilde med ordfører Gunn Cecilie Ringdal utenfor Haugestad.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Sunne valg, levevaner og godt læringsmiljø sto øverst på lista under De Unges Kommunestyre.

DEL

LIERBYEN: Representanter fra alle barne- og ungdomsskolene i kommunen fikk prøve seg som folkevalgte fredag 30. oktober, da De Unges Kommunestyre (DUK) fant sted på Haugestad.

110.000 kroner skulle fordeles, og det var tydelig godt forberedte elever som møtte opp, klare til å kjempe for sine saker.

Årets tema

De siste årene har det vært et tema å jobbe etter for DUK, og i år var oppgaven «folkehelse – levevaner – sunne valg – godt læringsmiljø. Hvordan kan vi bidra til dette på en enkel måte?».

Av fellespotten var det satt av 51.000 kroner til ungdomstrinnet, mens barneskolene skulle fordele 59.000 kroner mellom seg.

Litt spesielt i år var at ungdomstrinnet til sammen hadde søkt om over 13.000 kroner mindre enn totalpotten.

Både Tranby og Sylling skole ønsket tilskudd til kantinesalg for å satse på et sunt og variert utvalg, mens Høvik skole ønsket å fokusere på et frokosttilbud. Lierbyen skole søkte om midler til skaterampe.

Siden det var penger til overs fikk alle det de ønsket seg, og etter et godkjent forslag fra Tranby skole, kunne både de og Lierbyen se seg rimelig fornøyde da de til slutt fikk 18.100 kroner hver. Henholdsvis var søknadene fra de to skolene på 8100 og 15.000 kroner.

Barneskolene kjempet

Fordelingene fra DUK

59.000 kroner ble fordelt på barneskolene.
Oddevall skole - folkehelsetiltak ifm skolevei: 8000 kroner
Sylling skole - snurrehuske: 10.000 kroner
Hallingstad skole - fruktballturnering: 10.600 kroner
Høvik skole - matpakkeuke: 8000 kroner
Egge skole - nye benkebord: 9750 kroner
Hegg skole - kantinekort-system: 8000 kroner
Nordal skole - ferdigstilling av ballbinge: 4650

Tilsammen ble 51.000 kroner fordelt på ungdomstrinnet.
Høvik skole - frokostklubb: 4800 kroner
Lierbyen skole - skaterampe: 18.100 kroner
Sylling skole - kantinesalg: 10.000 kroner
Tranby skole - kantinesalg: 18.100 kroner

Også to C-saker ble sendt videre til administrasjonen for behandling. Det dreier seg om Lierbyen skoles ønske om større tilgjengelighet til helsesøster, og Gullaug skoles ønske om et nett bak ballbanene mot Lierelva.

I motsetning til ungdomstrinnet, var ønskelisten fra barneskolen lengre. Søknader på til sammen 105.950 var kommet inn, så det ble kamp om potten på 59.000 kroner.

Også her dreide flere av søknadene seg om sunn mat. Blant annet søkte Hennummarka skole om midler til salatbar. Det fikk de ikke gjennomslag for. Hegg skoles ønske om støtte til et kantinekortsystem gikk imidlertid gjennom.

Også uteområdene fikk en del fokus, både i form av aktiviteter som smashball, basketballstativ og snurrehuske, men også det sosiale på skolen var i elevenes tanker. Egge skole søkte for eksempel om nye benkebord til skolegården.

Møtet ble ledet av ordfører Gunn Cecilie Ringdal, og som hun poengterte; dette var hennes første hele kommunestyremøte.

– Jeg er spent, men det kan jeg tenke meg dere er også, sa hun ved møtets begynnelse.

Artikkeltags