Vegvesenet fjernet ny flaskehals

Forargelsens kryss er blitt gledens rundkjøring mellom E18 og riksvei 23 på Kjellstad i Lier.

Forargelsens kryss er blitt gledens rundkjøring mellom E18 og riksvei 23 på Kjellstad i Lier. Foto:

Dagen etter at rushtidskaoset i Bjørnstjerne Bjørnsons gate forsvant, har Statens vegvesen klippet snoren for en rundkjøring som skal ta hånd om kaoset på Kjellstad.

DEL

(Drammens Tidende) LIER: Dermed er korken fra E18 en saga blott til alle trafikanters store tilfredshet. Samtidig kan Lier skryte av enda en strekning med ny gang- og sykkelvei langs Sankt Hallvards vei, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

– Enkelte steder i distriktet får rundkjøringer et ufortjent dårlig rykte. Her åpner vi en ny som vi vet vil vekke begeistring hos mange, sa avdelingsdirektør Rolf Helge Grønås i Statens vegvesen ved markeringen på Kjellstad.

– Dette er enda en fjær i hatten for alle som jobber for bedre samferdsel. Å få mer orden på trafikken her midt i et nytt, stort utbyggingsområde for flere arbeidsplasser i nær tilknytning til motorveien, er gull verdt for oss, sa Liers ordfører Gunn Cecilie Ringdal, før hun klippet snoren og markerte at rundkjøringen og gang- og sykkelveien nå er offisielt åpnet.

Rundkjøringen på rv. 23 og Sankt Hallvardsvei, som er avkjøringsrampe fra E18, har vært bygd på rekordfart fra i sommer til nå med overlevering om få dager.

Prosjektet har vært et samarbeidsprosjekt mellom Statens vegvesen, Lier kommune, Holtefjell Eiendom AS og entreprenøren Isachsen Anlegg AS.

Hvert døgn passerer 12.000-13.000 biler området.

Hans Petter Skott-Myhre (t.v.) i Holtefjell, avdelingsdirektør i Statens vegvesen Buskerud Rolf Helge Grønås, Lier-ordfører Gunn Cecilie Ringdal, byggeleder i Statens vegvesen Pål Rødby og Steffen Helgesen i Isachsen Anlegg AS under tirsdagens snorklipping.

Hans Petter Skott-Myhre (t.v.) i Holtefjell, avdelingsdirektør i Statens vegvesen Buskerud Rolf Helge Grønås, Lier-ordfører Gunn Cecilie Ringdal, byggeleder i Statens vegvesen Pål Rødby og Steffen Helgesen i Isachsen Anlegg AS under tirsdagens snorklipping. Foto:


Artikkeltags