Fikk to brudd i kjeven etter krangel

Sjikanerende tekstmeldinger mellom to tenåringsgutter endte med to kjevebrudd, og 120 timer samfunnsstraff.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

LIER/DRAMMEN: Fredagen før høstferien var flere ungdommer samlet til fest i Lier. Like før midnatt havnet to av ungdommene i tottene på hverandre, igjen.

En uke tidligere hadde det også vært uenigheter mellom de to tenåringene. Det førte til at den tiltalte 18-åringen slo fornærmede. Denne hendelsen ble ikke anmeldt til politiet.

Kranglet på tekstmeldinger

Denne fredagen var de to ungdommene i utgangspunktet på hver sin fest. Ut på kvelden begynte de to å sende sjikanerende tekstmeldinger til hverandre.

Den tiltalte 18-åringen fortalte i retten at han ble svært sint over måten familien hans ble trakassert i tekstmeldingene fra den andre ungdommen.

Han fortalte at han reiste til den festen der fornærmede var fordi han ville skvære opp i uenighetene som oppsto en uke tidligere.

Fikk to brudd i kjeven

Da den tiltalte 18-åringen så fornærmede stå på terrassen da han ankom stedet, ble han imidlertid svært sint.

Det skal ha svartnet for 18-åringen i det han gikk bort til den fornærmede 17-åringen og slo ham hardt med knyttet neve.  Slaget førte til to brudd i  17-åringens høyre underkjeve.

Ba om unnskyldning

18-åringen har erkjent straffskyld. I dommen fra Drammen tingrett kommer det fram at han angrer på måten han reagerte på. Da saken gikk i Drammen tingrett ba han om unnskyldning til 17-åringen under forklaringen sin.

Drammen tingrett har dømt 18-åringen til 120 timer samfunnstjeneste. I tillegg må han betale 40.000 kroner i oppreisningserstatning til 17-åringen.

LES OGSÅ:

Artikkeltags