Fire gjerningsmenn på flukt etter knivran på kjøpesenter

RANSALARM: Store politistyrker rykket ut etter at de to ansatte fikk utløst ransalarmen på Siba Liertoppen.

RANSALARM: Store politistyrker rykket ut etter at de to ansatte fikk utløst ransalarmen på Siba Liertoppen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tre maskerte gjerningsmenn stripset fast de ansatte mens en fjerde ventet i fluktbilen.

DEL

(Drammens Tidende) LIER: Klokken 21.39 onsdag kveld fikk politiet melding om et ran av Siba på Liertoppen.

To ansatte, en mann og en kvinne, ble stripset og truet med kniv. Tre maskerte gjerningsmenn er på flukt i en sølvgrå Volkswagen.

LES OGSÅ: Urmaker røyklagt

Ranet etter stengetid

Kjøpesenteret stengte dørene klokken 21.00.

– Da de to ansatte var ferdige for dagen, ble de på vei ut truet inn igjen av tre gjerningsmenn, sier operasjonsleder Kjell-Reidar Johansen ved Sør-Øst politidistrikt til Drammens Tidende.

Det er foreløpig uklart hvor lenge de ansatte har sittet stripset fast, men de fikk varslet politiet gjennom ransalarmen. Den trykket de på 21.39.

Det er ifølge politiet ingen fysiske skader på de ansatte. Åstedsundersøkelsene, som ble avsluttet på morgenen torsdag, viser at ranerne har fått med seg en del telefoner.

LES OGSÅ: Her blir sykkelmafiaen tatt av politiet

Sølvgrå bil observert

Onsdag kveld så politiet gjennom en rekke overvåkingsvideoer fra kjøpesenteret. Videoene viser tre menn som har dekket til ansiktet så bare øynene synes, med det som av de ansatte har blitt beskrevet som finlandshette.

Videoene viser at de maskerte mennene er i lokalene i omtrent 20 minutter mens fjerdemann venter i fluktbilen utenfor.

Bilder fra overvåkingskameraene utenfor kjøpesenteret viser at bilen med ranerne kjørte inn på parkeringsplassen en halvtime før stengetid, altså klokken 20.30 onsdag. Bilen er en sølvgrå Volkswagen.

De to ansatte har forklart at ranerne snakket noe internt med hverandre mens ranet pågikk, ifølge operasjonsleder Olav Myrvold, er det uklart hvilket språk ranerne benyttet.

Ifølge Drammens Tidendes utsendte journalist sperret politiet av et område på parkeringsplassen utenfor butikken onsdag kveld.

LES OGSÅ: Fireåring ble vitne til væpnet ran

Lette etter mennene i natt

Mannen og kvinnen som var på jobb har blitt avhørt av politiet natt til torsdag. Politiet har også snakket med et par andre vitner fra stedet.

Selv om store politistyrker ble satt inn i søket etter bilen har det så langt ikke resultert i pågripelse av de fire personene.

– Vi vet dessverre ikke i hvilken retning bilen kjørte etter at den forlot parkeringsplassen. Alle tilgjengelige patruljer ble satt inn i søket i nærområdet, i tillegg har vi undersøkt aktuelle adresser, uten at vi har hatt noe hell i å spore dem opp så langt, sier operasjonsleder Olav Myrvold i Sør-Øst politidistrikt torsdag morgen.

– De to ansatte blir nå tatt hånd om av bedriften, legger Myrvold til.

Politiet trenger hjelp fra vitner på stedet, og ber folk som var i nærheten mellom klokken 20.30 og 21.30 om å ta kontakt på telefon 02800.

LES OGSÅ: Antatt machete-raner tok selv kontakt med politiet

SIBA: Her inne var gjerningsmennene i 20 minutter, før de rømte i en Volkswagen. Ranerne fikk ifølge politiet med seg en rekke mobiltelefoner.

SIBA: Her inne var gjerningsmennene i 20 minutter, før de rømte i en Volkswagen. Ranerne fikk ifølge politiet med seg en rekke mobiltelefoner. Foto:

Artikkeltags