Gå til sidens hovedinnhold

Tre nye innbrudd lørdag kveld

Artikkelen er over 4 år gammel

Tyver har brutt seg inn i tre hus i Lier lørdag kveld. Kjeltringene kom seg nok en gang unna lovens lange arm - enn så lenge.

(Drammens Tidende)

LIER: Innbruddstyvene tok seg først inn i et hus i Åsveien på Reistad gjennom et vindu. Her ble husets alarm utløst, og vaktselskapet varslet politiet. Patruljen kom til stedet etter bare noen få minutter, liker etter klokken 21. Da var tyvene borte, men det ble satt i gang søk med hund etter skurkene.

Hundepatruljen fikk los på en lukt, og sniffet seg lenger opp i boligområdet. Etter hvert tok sporet slutt.

– Det kan tyde på at det har vært brukt en bil, som de har stukket av i, sier politiets operasjonsleder Christian Gulli.

Stort søk

Så, i 23-tiden lørdag kveld, fikk politiet ny melding om innbrudd i Lier, denne gangen i Kirkestien. På overvåkningskamera hadde et vekterselskap sett uvedkommende inne i et hus med lommelykter.

Politiet rykket ut, og har funnet en stjålet bil i nærheten. Nå pågår søket etter tyvene for fullt, med flere politipatruljer og politihunder.

– Søket pågår for fulle mugger. Det er full kok i boksen, sier operasjonsleder Trond Egil Groth i politiet.

Groth opplyser at de søker både i boligområdet rundt og innover i skogen. DTs fotograf på stedet forteller at politiet leter i et stort område, og at det er svært mange patruljer i sving.

Femten totalt

Noen minutter etter meldingen om det andre innbruddet, kom også beskjeden fra politiet om at det er oppdaget et tredje innbrudd i Lier lørdag kveld.

Det skjedde i 21-tiden i Reistadlia. Her er det stjålet smykker, og politiet gjennomfører åstedsundersøkelse i håp om å sikre seg ledetråder som kan sette dem på sporet av tyvene.

I det første huset var ikke huseieren hjemme. Politiet vet derfor foreløpig ikke om tyvene fikk med seg noe av verdi. Gulli sier at de ser innbruddene i sammenheng med de andre som har vært i distriktet de siste par ukene.

Lørdagens innbrudd i Lier var henholdsvis nummer tretten, fjorten og femten i distriktet den siste drøye uken.

Søndag morgen kan politiets operasjonsleder Trond Egil Groth opplyse at de har sikret spor, og funnet en stjålet bil ved et av åstedene.

Les også

Nytt villainnbrudd – knuste vindu

Les også

Elleve innbrudd på halvannen uke