– Hvem vil ta imot disse barna?

TRENGER FAMILIER: Barnevernstjenesten ønsker kontakt med familier som kan være besøksfamilier, vertsfamilier eller fosterfamilier for enslige mindreårige flyktninger. Som besøksfamilie kan man for eksempel ha et barn på besøk i helger, ferier og høytider.

TRENGER FAMILIER: Barnevernstjenesten ønsker kontakt med familier som kan være besøksfamilier, vertsfamilier eller fosterfamilier for enslige mindreårige flyktninger. Som besøksfamilie kan man for eksempel ha et barn på besøk i helger, ferier og høytider. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Barnevernstjenesten trenger besøksfamilier, vertsfamilier og fosterfamilier til enslige mindreårige flyktninger.

DEL

LIER: Lier kommunes politikere har nylig vedtatt at de skal ta imot mellom 10 og 15 enslige mindreårige flyktninger i 2016. Derfor ønsker barneverntjenesten i Lier nå å komme i kontakt med familier som ønsker å være besøksfamilie, vertsfamilie eller fosterfamilie.

Fosterhjemstjenesten i Buskerud skal avholde et informasjonsmøte i Drammen i morgen, torsdag 28. april klokken 18.00, for dem som ønsker å bli fosterhjem.

– Også de som er interessert i å være besøksfamilie eller vertsfamilier for enslige mindreårige flyktninger er velkomne til å delta på dette møtet for å få mer informasjon, sier barnevernkonsulent i Lier kommune, Beate Bjørbæk Mikkelsen.

LES OGSÅ: "Velkommen til Lier, kjære ungdommer!"

Bofellesskap

Barneverntjenesten i Lier har et bofellesskap for enslige mindreårige, som har vært i drift siden 2009. Her bor det ungdommer fra 15 år og oppover. Det skal nå opprettes to nye bofellesskap, hvorav det ene skal være for de eldste, rundt 17 år, som relativt raskt kan flytte ut på hybel med oppfølging og bli selvstendige.

– Til disse ungdommene er det behov for vertsfamilier, det vil si familier som har hybler som de kan leie ut, og som kan ha noe oppfølging med ungdommene, sier Bjørbæk Mikkelsen.

Det andre bofellesskapet skal være for de yngste, og for dem som er under 15 år.

– I utgangspunktet er det ønskelig at de under 15 år skal bo i fosterhjem. Nå er det likevel slik at for noen barn er det vanskelig å skulle flytte inn i fosterhjem, og for disse er det mer hensiktsmessig med et tilbud om bofellesskap. Noen av dem vil kanskje gradvis kunne flytte inn i et fosterhjem, mens for andre vil det være best å bo videre i bofellesskapet, sier barnevernkonsulenten.

LES OGSÅ:"Vil svekke integreringen"

Vil få oppfølging

Hun legger til at for barn under 15 år, ønskes det at alle skal ha en besøksfamilie som de kan være hos ca annenhver helg, og eventuelt i noen ferier eller høytider.

– Vi ønsker at barna skal ha en familie som de kan lære godt å kjenne, og som kan tilby dem samvær og aktiviteter som er vanlige for en familie. Familiene kan gjerne ha egne barn. Det viktigste er at familiene ønsker dette alle sammen, og at de har tid, mulighet og kapasitet til å ta imot et ekstra barn i familien, sier Bjørbæk Mikkelsen.

Familiene vil på forhånd være vurdert og godkjent av barneverntjenesten, og vil også få tilbud om oppfølging/veiledning for oppdraget de utfører.

– Vi ønsker å komme i kontakt med familier som har lyst til å være med på å gi de enslige mindreårige gode integreringsmuligheter i Lier, og som  synes det er spennende og givende å bli kjent med barn med annen etnisk og kulturell bakgrunn, sier barnevernkonsulenten.

Møtet, som finner sted på Grønland 68 i Drammen, er kun et informasjonsmøte, og dermed helt uforpliktende for dem som møter opp.

LES OGSÅ: Full forvirring om asyl-vedtak

Artikkeltags