Drivhus og uthus brant ned på Egge

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Brannvesenet fryktet at flere gassflasker med propan skulle eksplodere under en kraftig brann i et drivhus og et uthus på Egge torsdag.

DEL

LIER: Det var klokken 14.15 at det tikket inn med nødmeldinger til brannvesenet. Et uthus på gården Egge Vestre sto i full fyr.

Da brannvesenet kom fram til stedet var uthuset overtent. De gikk umiddelbart i gang med slukningsinnsatsen, men møtte raskt på flere utfordringer.

Den første utfordringen var et veksthus som sto kun et par meter unna uthuset. Plasten var av akryl, som beskrives som "diesel i fast form" av brannvesenet.

Bobil gikk opp i flammer

Den andre utfordringen var en bobil som sto like ved uthuset. I den var det flere gassflasker med propan som brannvesenet fryktet skulle eksplodere.

Bobilen ble fullstendig utbrent, men ifølge gårdeier Einar Mehren var de av den nye typen med en ekstra ventil, som gjør at de slipper ut litt og litt gass dersom de blir overopphetet, og dermed reduseres eksplosjonsfaren betraktelig.

Brannvesenet fikk etter hvert kontroll på brannen, men både veksthuset og uthuset brant ned til grunnen.

Gårdbruker Einar Mehren forteller til Lierposten at han var ute på jordet da brannen brøt ut, men at han dro tilbake så snart han ble oppmerksom på at det steg røyk opp fra gården.

– Men det var ingen låve som brant, slik det først ble opplyst om i mediene. Det som brant var et uthus på hundre kvadratmeter og et drivhus på 300 kvadratmeter, understreker han.

Årsaken til brannen er foreløpig ukjent.

– Jeg går og venter på etterforskerne nå, sier han til Lierposten fredag formiddag.

Artikkeltags