OSLO/LIER: Det var på God Morgen Norge på TV 2 fredag morgen at programlederen fra Lier mottok Åpenhetsprisen. Denne deles ut av Mental Helse i samarbeid med Verdensdagen for psykisk helse.

– Jeg har lyst til at prispengene skal gå til Institutt for sjelesorg Modum Bad. I tillegg til å jobbe forebyggende med å utdanne og kurse medmennesker i det å være sjelesørgere, er de også gode i reparasjonsarbeidet med mennesker som har opplevd kriser og fall i livet, forteller Jan Erik Larssen til TV 2.

Åpenhetsprisen 2015

Juryens begrunnelse

Årets vinner av Åpenhetsprisen er som programleder og foredragsholder kjent som en gladgutt og humørspreder. Når han har valgt å være åpen om det å være psykisk syk, viser han at dette ikke er noe å skamme seg over. For mange menn er dette fortsatt et stort tabu.
Gjennom økt åpenhet via ulike mediekanaler og i foredragssammenheng, er vinneren med på å bekjempe stigmatisering av psykisk uhelse blant menn.
Som han selv sier det så flott: Nå har jeg valgt å være åpen. Dette er jo tross alt en viktig del av livet mitt.

Årets vinner av Åpenhetsprisen er Jan Erik Larssen.

Kilde: TV 2

I 2009 gikk Larssen på en psykisk smell grunnet blant annet svært hektiske og krevende arbeidsdager, og han har senere vært åpen om de psykiske probleme som oppstod. Og det er nettopp denne åpenheten har får anerkjennelse for nå.

– Jeg tok overhodet ikke kroppens signaler, som begynte å melde seg over et år før det gikk galt, forteller han til TV-kanalen. 

– Jeg var mektig imponert over mitt trøkk og kapasitet, og hadde lite til overs for de som klagde over at de var slitne etter sin åtte til fire-jobb.