LIERSKOGEN: 15 år gamle Martine Rønning fra Lierskogen er blant dem som har meldt seg på TV2s nye musikkonkurranse, som foreløpig foregår kun på nettet, kalt The Stream.

Her flyttes auditionen hjem til deltakerne, som på thestream.no kan laste opp sin egen musikk.

Både soloartister, duetter, grupper, band, og ikke minst DJ-er og produsenter er velkomne til å delta.

Ble oppfordret til å melde seg på

Martine hadde egentlig tenkt å se det an og vente til neste sesong, fordi konkurransen allerede er godt i gang, men ble kontaktet av Monster Entertainment og oppfordret til å delta i konkurransen. Dermed kastet hun seg rundt og fikk laget en video, som hun lastet opp i går, fredag, der hun covrer låten All I Ask av Adele.

Jeg valgte sangen fordi jeg synes den viser registeret i stemmen min på en god måte, i tillegg til at det er en nydelig låt, sier Martine til Lierposten.

Allerede dagen etter er videoen blitt streamet nærmere 500 ganger.

Her kan du se videoen til Martine.

Flest streaminger avgjør

I The Stream er det antall avspillinger avgjør om deltakere går videre til neste runde eller ei. De 100 mest streamede artistene på nettsiden blir invitert til en showcase hvor de møter Norges tre største plateselskaper: Sony Music, Universal Music Group og Warner Music Group.

Liker de det de hører går artisten videre, og etter flere utsilinger signerer plateselskapene sine favoritter.

Derfor håper Martine selvsagt på lokal støtte fra liungene.

– Det er veldig mange flinke folk med i konkurransen, så jeg forventer ikke å vinne, men det er uansett morsomt å delta og se hvor langt jeg kan komme, og hvilke dører det kan være med på å åpne for meg videre, sier hun.

Ukesvinnere

TV2 kårer også ukesvinnere hver fredag frem til 1.mai. En ukesvinner er det bidraget som har blitt streamet flest ganger den aktuelle uken, og ukesvinneren er automatisk sikret en plass på showcasen. Det har ikke noe å si når bidraget ble innsendt, så lenge det er den mest streamede videoen en uke.

Første program av The Stream går på skjermen høsten 2016, og sendes ukentlig utover høsten og opp mot jul.

Her kan du lese mer om The Stream, hvilke regler som gjelder, hvordan du kan laste opp din egen video.

Kjenner du til flere fra Lier som deltar i The Stream?

Tips oss på e-post: redaksjonen@lierposten.no