Full tenning i hele Lier denne helgen

Julegrana er tent på Kraft.

Julegrana er tent på Kraft. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Den første adventshelgen bringer også med seg opplyste julegraner overalt i bygda.

DEL

LIER: Hele julegranballet starter i Lierbyen lørdag kl 14.00. Der blir det først barneteater på biblioteket med Dårekisten teater. Forestillingen egner seg for barn fra tre år og oppover, og det blir servering av både gløgg og pepperkaker.

Kl. 12.00 er det også førjulskonsert med Høvik og Lier skolekorps sin yngste gruppe.

Lørdag er det også julemarked på Frogner menighetshus, og det loves julestemning i hele sentrum.

Det tradisjonsrike fakkeltoget går fra Frogner menighetshus klokken 15.30, og til musikk av Høvik og Lier skolekorps vil varaordfører Brynhild Heitmann sørge for at grana lyses opp.

Også her blir det gløgg og pepperkaker, og vi skal ikke se bort fra at også nissen kommer en tur.

Klokken 16.30 tennes julegrana på Sjåstad sanitetshus i forbindelse med julemessa denne helgen.

Her spiller Sylling og Oddevall skolekorps.

Lørdagens tredje – og siste – tenning er på Kraftkollen klokken 17.00.

Her klatrer både korps og besøkende opp til treet som lyser ut over hele bygda gjennom desember, og det er mulighet for å grille medbrakte pølser, og kose seg med skogsstemning.

Musikken står en gruppe fra Hennummusikken og Tranby skolekorps for. Dette er forresten den første av hele fire julegrantenninger for Hennummusikken denne helgen.

De er nemlig på'n igjen klokken 15.00 søndag, når Hallingstadtunet står for tur. Her tennes først grana ute, før korpset byr på en konsert inne på tunet for å skape ekstra førjulsstemning.

En time senere, klokken 16.00, flytter de seg til Hennumtorget, til det som kanskje er Liers minste, men mest stemningsfulle, tenning.

Her pleier også nissen å komme en tur med hest og slede.

Samtidig med tenningen på Hennumtorget, tennes også grana i Sylling. Utenfor Sylling skoles aula spiller Sylling og Oddevall skolekorps, før de trekker inn aulaen og byr på en adventskonsert.

Klokken 16.30 står Tranby-grana ved Hallingstad skole for tur. Tranby skolekorps spiller, og 5. trinn ved Hallingstad skole står for underholdningen. Etterpå går det fakkeltog til Tranby kirkes lysmesse.

De tre siste julegranene tennes klokken 17.00. På Nøstehagen spiller Høvik og Lier skolekorps, mens Hennummusikken har sin siste tenning utenfor Lierskogen kulturkirke.

Samtidig tennes lysene på treet på gamle Kjellstad stasjon. Arrangementet er det «yngste» i kommunen, da fjorårets tenning var den første. Også her ryktes det at nissen dukker opp, så det er bare å ta seg en tur.

Artikkeltags