Blogger Iselin (31) dukker opp på tv-skjermen: – Det blir litt kleint

AUDITION: Iselin Guttormsen fra Drammen var på Idol-audition i Oslo i sommer. På fredag vises det på TV2.

AUDITION: Iselin Guttormsen fra Drammen var på Idol-audition i Oslo i sommer. På fredag vises det på TV2. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Iselin Guttormsen (31) har alltid hatt en drøm om å leve av musikk. Derfor hoppet hun langt utenfor komfortsonen og meldte seg på Idol.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN/RØYKEN: Dersom hun går videre i konkurransen på fredag, kan hun komme ett skritt nærmere drømmen.

Bloggeren og tobarnsmoren fra Drammen la onsdag kveld ut et innlegg på Instagramkontoen sin der hun sitter på en stol med gitaren og synger. Bak henne er den velkjente Idol-logoen. «Blir spennende fredagstaco på fredag», skriver hun.

– Hver gang det har gått på TV tenker jeg at jeg ikke turte å melde meg på i år heller. Nå blir jeg eldre og eldre, og tenkte at nei nå prøver jeg, så får vi se hvordan det går, sier hun energisk over telefon til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Iselin (31) bestemte seg for å stå i mot «presset» om dyre og lange ferieturer

– Skummelt å stå foran dommerne

Auditionen ble gjort i sommer. Fredag sender TV2 episoden med de siste som får gullbillett, og de siste som må reise hjem uten. Om det ble billett eller ei på Guttormsen, er foreløpig hemmelig.

Hun forteller om heftige dager og mange timer med venting i forbindelse med audition.

– Hvordan var det å stå foran dommerne?

– Det var ganske skummelt. Skikkelig ekkelt. Dommerne er jo helt nøytrale i ansiktsuttrykket når de sitter der, så du vet ikke helt hvor du har dem før svaret kommer. Jeg tenkte at dette kan komme på TV, og hvis jeg bommer på alt, blir jeg et av de klippene med flauser. Det var nervepirrende.

LES OGSÅ: – Nå er det på tide at vi tar tak i guttene, i mannfolka!

Vil ikke se sendingen med venninner

Det å få sangstemmen vurdert var noe nytt for bloggeren. Til nå har hun mest sunget og spilt på gitaren hjemme, og sunget litt i bryllup og andre anledninger for å glede andre.

For å booste selvtilliten litt i forkant av audition tok hun en halvtime med sangpedagog.

– Det er noe annet å spille for å bli dømt, og få en karakter.

– Hvordan blir det å se seg selv på skjermen?

– Det blir veldig rart. En del venninner har spurt om vi skal møtes på fredag for å se det sammen, men jeg vet ikke om jeg vil se på det med dem. Det blir litt kleint da.

LES OGSÅ: Iselin (31) med i NRK-dokumentar: – Jeg vil være en motvekt til mammapolitiet

Vil leve av musikk

31-åringen forteller at hun ikke aner hva som kommer til å dukke opp på skjermen. For det første er det en stund siden innspillingen, og for det andre fikk hun litt blackout, og husker ikke hva som ble sagt eller gjort.

– Det er så langt utenfor komfortsonen som jeg noen gang har vært, så jeg har nok fortrengt det litt. Det blir spennende å se hva jeg har klart å si, og om det lyder helt forferdelig eller ålreit. Jeg har jo ikke sett klippet før det blir vist på TV.

– Hva er målet ditt med dette? Ønsker du deg en artistkarriere?

– Jeg har alltid drevet med musikk, og alltid kunnet ønske at jeg kunne gjort det mer. Det å produsere musikk koster vanvittig mye. Det er ikke bare bare å booke studio og lage låter. Det er tidkrevende, og det skal mye til for at du skal kunne leve kun av musikken.

Artikkeltags