Har pågrepet to nye fra antatt BMW-liga

Rett før jul ble to personer pågrepet og siktet for en rekke BMW-innbrudd. Nå kommer det fram at ytterligere to personer ble pågrepet noen dager senere.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

DRAMMEN: Det er Budstikka som melder dette tirsdag ettermiddag. Ifølge avisen ble de to siste personene pågrepet i Oslo rundt nyttår.

– Vi hadde fire nye tilfeller av tyverier i Oslo etter at de to første ble pågrepet etter tyverier i Drammen, sier politioverbetjent Stig Vasbø, leder for etterretnings- og vinningsavsnittet ved Majorstua politistasjon til Budstikka.

Det er her ansvaret for koordineringen av etterforskningen av BMW-innbruddene har ligget.

Den såkalte BMW-banden har herjet over store deler av landet de siste månedene, og gjennomført over 200 bilinnbrudd siden i sommer. Flesteparten av disse var i BMWer. Ifølge Budstikka tyder måten tyveriene er gjort på at tyvene er dyktige bilmekanikere. For det meste er det stjålet ratt, airbager, navigasjonssystemer og noen lykter.

De fire som nå er pågrepet hadde tilholdssted i Drammen, men er alle litauiske statsborgere. De to første som ble tatt var på vei ut av landet da politiet fakket dem.

I tillegg er tre personer pågrepet i Litauen, noe som gjør at totalt sju personer er pågrepet. Politiet tror nå at hele banden er tatt.

Til Budstikka sier Vasbø at det ikke har vært nye tilfeller etter pågripelsene.

– På nyåret har det vært stille, sier politioverbetjenten til Budstikka.

Artikkeltags