Gå til sidens hovedinnhold

Klar for innrykk i rådhuset

Ringdal tok over ordførerkjedet

Artikkelen er over 5 år gammel

Hun smiler, ler og prater mye. Men spør du om hennes ukjente sider blir det mer stille.

LIERBYEN/NØSTE: – Jeg er litt rampete, sier hun.

– Hvordan da?

– Det kommer an på hvordan du definerer rampete da ...

Glansbildet

Komplimentene hagler mot Gunn Cecilie Ringdal. Strukturert, omtenksom, energisk, løsningsorientert, klok, blid.

– Er det mulig å bryte opp dette glansbildet?

– Jeg er da ikke noe glansbilde, men jeg er blid. Det er jeg. Og løsningsorientert.

Alle komplimenter toppes med en vellykket advokatpraksis hos velrenommerte Svensson Nøkleby Advokatfirma. Gift med statssekretær Amund Drønen Ringdal. To barn. Bosatt på Nøste. Jogger jevnlig og dyktig på kjøkkenet.

– Hva er det folk ikke vet om deg som de blir overrasket hvis de får høre?

– Nei, hva kan det være. Kanskje at jeg ikke har greie på musikk? Jeg er glad i musikk, men har aldri peiling på hva jeg hører på.

LES OGSÅ: Fikk hilsen fra statsministeren

Karrierevalget

Med andre ord: De som tenkte de skulle bli bedre kjent med kommunens nye ordfører gjennom dette intervjuet, blir muligens skuffet. Det meste er kjent fra før.

Som at hun vokste opp i Sylling, ble tidlig politisk aktiv og kom inn i kommunestyret som 19-åring i 1999. Der satt hun fram til 2007. Hun har jobbet som politisk sekretær for Høyre, og var valgmedarbeider for Erna Solberg i 2007. Og kom inn igjen som kommunestyrerepresentant i 2011.

– Men du har hoppet av en vellykket advokatkarriere for å bli ordfører. Hvorfor?

– Nå er det slik at jeg fortsatt bare er 35 år, og blir jeg ikke gjenvalgt om fire år kan jeg fortsatt ta opp igjen advokatkarrieren. Men for meg handlet det om å følge hjertet og engasjementet. Det handler også om hva jeg trives med. Jeg trigges av å møte mennesker på forskjellige arenaer, og det var en av årsakene for at jeg tok dette valget. Jeg ser for meg at ordførerrollen blir veldig variert.

– Hva slags ordfører blir du?

– Jeg har jo hele tiden sagt at jeg skal være en ordfører for hele Lier. Jeg er opptatt av å lytte til folk, og å lytte til den enkeltes argumentasjon uansett om jeg er enig med vedkommende eller ei.

– Det tok bare noen timer fra du ble spurt om å bli ordførerkandidat, til du sa ja. Hadde du ingen motargumenter hos deg selv som gjorde at du vurderte å si nei?

– For meg var det «all in» med én gang. Jeg har fått en del spørsmål om prosessen var så rask og enkel som det er framstilt, og det var den faktisk. Og de som kjenner meg godt vet at det ofte er slik i mitt liv. Jeg blir i hvert fall veldig glad av å snu meg rundt, og følge hjertet.

Rampete?

– Men så er det dette med at du kan være litt rampete da ...

– Hva er rampete da? Da må du definere opp hva som er rampete. Jeg er vel sånn jevnt over litt rampete hver dag. Jeg er ikke alltid så snill og skikkelig, skjønner du.

– Som å kjøre på rødt lys?

– Nei, det er jo ulovlig, sier Gunn Cecilie. Og ler igjen.

Kommentarer til denne saken