Gå til sidens hovedinnhold

Klare til årets eventyr

Artikkelen er over 8 år gammel

Både troll, prinsesser og jordbær er klare til årets store eventyr i Sylling lørdag.

Det lover festivalsjef Fredrik B. Trolsrud.

Lørdag er dagen hvor det store Jordbæreventyret finner sted, og festivalsjefen håper på storinnrykk av besøkende også i år.


Håper på 5000

Fjorårets arrangement var uheldig med været, men Trolsrud sier at i år ser det ut til at værgudene igjen skal være på eventyrets side.

– Vi tror selvsagt på sol og godt vær. Er værgudene på vår side håper vi at 4–5000 mennesker kommer innom i løpet av dagen, sier han.

I fjor var det rundt 2000 som trosset regnet og koste seg på arrangementet.

– Det er nok å finne på her hvis skulle regnet komme. Så været hindrer uansett ikke oss, sier han.


Strand og skog

– Eventyret starter på Svangstrand hvor du kan danne en base for resten av dagen, forklarer Trolsrud.

Herfra vil Trollbussen frakte publikum til opp til Jordbærkongen og begynnelsen av Trollskogen. Nytt av året er at de aller minste barna, og de som har vanskeligheter med å gå, også kan få skyss tilbake til stranda fra Jordbærgården.

– Vi anbefaler også folk å ha med seg gode sko med tanke på turen gjennom Trollskogen. Det er bratt og ulendt der, sier Trolsrud.

Hos Jordbærkongen er det selvsagt mye godt å smake på, så dette er absolutt et sted å få med seg.


Knerten kommer

Som seg hør og bør på Jordbæreventyret er det barna som står i fokus, og også i år blir det spennende forestilling fra scenen. Denne gangen i form av tre forestillinger som spilles av Egal Teater om Lillebror og Knerten.

– I tillegg er det mange andre aktiviteter for barna nede på stranda. Det blir prinsesseskole som i fjor, det er litt nytt å få med seg i trollskogen, og vannparken er som i fjor, med vannsklie, kanopadling og mye vannaktiviteter, sier Trolsrud, som også forteller om et nytt lite aktivitetshjørne på stranda med blant annet balansering.


Frivillig innsats

Ellers er det meste som det alltid har vært, med noen små forbedringer underveis. Det er en formel som har vist seg å fungere, ifølge Trolsrud.

– Vi er en annerledes festival med rolig og behagelig atmosfære, hvor det kan oppleves mye og hvor det er underholdning. Vi fokuserer på det naturlige og det som passer for hele familien, forklarer han.

Som festivalsjef må Trolsrud være overalt på selve dagen, men han gleder seg.

– Ja, det er alltid hyggelig å være til stede. Noe av det som er finest å se er den dugnadsånden vi klarer å opprettholde i Sylling. Dette er sjette året, og vi er rundt 300 frivillige på dugnad. Det synes vi er veldig flott, og det gir oss så mye tilbake, sier han, og skryter samtidig av samarbeidet med kommunen, som stiller opp som gode støttespillere.


PS! Om kvelden er det bare for de voksne å ta på seg danseskoene og komme seg ned på Svangstrand der den populære Jordbærfesten holdes utover i de sene nattetimer.

Kommentarer til denne saken