Gå til sidens hovedinnhold

Ja til hotell og vertsgård

Artikkelen er over 9 år gammel

Et enstemmig planutvalget sa ja til gårdshotell på Søndre Tveten Gård, og utvidelse av Renskaug Vertsgård.

- Det er ikke ofte vi har to hotellsaker til behandling i Lier, humret utvalgsleder Morgan Langfeldt (Frp) da utvalget på rekke og rad enstemmig godtok planene for gårdshotell på Søndre Tveten Gård i Sylling, og utvidelse fra åtte til 18 rom på Renskaug Vertsgård

Det politiske behandlingen var som ventet.

- Gårdshotell i kommunen vil styrke Lier kommunes grønne profil, og være i tråd med intensjonen om Grønne Lier, skrev rådmannen i saksframlegget, og fikk full støtte fra utvalget.

Det innebærer at Anne Lene Lier Fauske er kommet et langt steg nærmere realiseringen av hotellplanene på Søndre Tveten Gård.

I de opprinnelige planene var tanken å ta i bruk driftsbygningen til hotell, men det nå skal bygges et helt nytt hotell i tre etasjer.

Allerede i 2005 fikk Lier Fauske godkjenning til å drive serveringssted/restaurant i våningshuset. I 2007 ble det gitt tillatelse til påbygg.

I 2008 skrev Lierposten for første gang om planene for gårdshotell.

Renskaug Vertsgård har i dag åtte soverom med bad, og har lokaler til både kurs, konferanse og selskap.
Etter noen års vellykket drift, har Tone B. Bergflødt og Øystein Narjord ønsket en utvidelse. Etter planutvalgets vedtak kan de nå starte arbeidet med nybygget som blant annet skal inneholde 10 nye overnattingsrom og kurs/konferanselokaler.

Ved en realisering av planene vil Lier dermed ha cirka 42 gårdsrelaterte hotellrom fordelt på de to gårdene.

Kommentarer til denne saken