– Gleder meg til å bli ordinert i Lier

ORDINERES I FROGNER: Hanne Marie Pedersen-Eriksen ordineres i Frogner kirke 6. september, noe hun både gleder seg til og setter stor pris på.

ORDINERES I FROGNER: Hanne Marie Pedersen-Eriksen ordineres i Frogner kirke 6. september, noe hun både gleder seg til og setter stor pris på. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Det sier Hanne Marie Pedersen-Eriksen som skal ordineres i Frogner kirke i september.

DEL

LIER: Den unge presten fra Lier har vært mye i vinden i den senere tid, både etter at biskopen først nektet å ordinere henne til sogneprest i Sandøy, og nå senest sist uke etter at hun ble slått i ansiktet av en ukjent person grunnet sin legning.

Derfor er det ekstra godt å kunne omtales i en hyggelig sammenheng, sier Pedersen-Eriksen som lever i et lesbisk ekteskap.

– Det har vært litt mye saker som jeg gjerne skulle vært foruten. I mitt yrke ønsker jeg å være der for andre og å være et medmenneske, og så blir det så mye fokus på meg og mitt liv. Men sånn er det, og så håper jeg fokuset kan være mer på min prestegjerning enn mitt privatliv, sier Pedersen-Eriksen.

Biskopens forslag

At det ble Frogner kirke valget falt på har flere grunner, men Pedersen-Eriksen, som er konfirmert i kirken, sier forslaget kom fra biskop i Tunsberg, Per Arne Dahl. Det er også han som skal stå for ordinasjonen.

– Det synes jeg er utrolig fint, og det blir nok en veldig høytidelig dag. Det er en dag jeg gleder meg til å dele med venner, familie, kolleger og alle som er del av kirken, sier hun om ordinasjonen som finner sted 6. september.

Biskop Per Arne Dahl sendte pressemelding om ordinasjonen ut i anledning at Pedersen-Eriksen er tilbudt prestevikariat i Norderhov før hun tiltrer som sjømannsprest i Miami.

– Jeg står for det klassiske synet på ekteskapet som et forhold mellom kvinne og mann, og har ikke endret syn i dette spørsmålet, sier biskopen.

Respekt

I pressemeldingen peker han på at han som biskop er satt til å forvalte enhetens embete, og legger til at det på to Kirkemøter har vært snakket om respekten for de to ulike syn i kirken og at dette spørsmålet ikke skal være kirkesplittende.

– I lys av dette, og for å bidra til en verdig ordning rundt ordinasjon og presteansettelse, er jeg åpen for å ordinere når vilkårene, som i dette tilfellet, er til stede og kandidaten lever i et ordnet samliv. Dette skjer også ut ifra et ønske om at kirken møter prestekandidater på en forutsigbar måte, sier Dahl.

Omtanke og omsorg

Selv ønsker Pedersen-Eriksen å være en prest som i stor grad er et medmenneske.

– Jeg håper jeg kan være en prest som har omtanke og omsorg. Jeg er ydmyk og takknemlig over å bli invitert inn i menneskers liv, og føler at jeg er i en større sammenheng.

Tror du at du er med på å gjøre kirken mer åpen?

– Jeg håper folk ser at jeg ønsker å møte mine medmennesker med respekt, sier hun.

Artikkeltags