GIFSTAD: Det som tidligere var et området fullt av ugress og villniss er nå blitt forvandlet til en flott sansehage utenfor dagsenteret på Gifstad.

Og torsdag 22. juni var det duket for storstilt åpning med ordfører Gunn Cecilie Ringdal, kommunalsjef Synnøve Tovsrud og helse- og omsorgssjef Hanne Berg Stubberud som spesialinviterte gjester- i tillegg til brukere av dagsenteret og sentrale aktører i jobben med å opparbeide sansehagen.

– Mange å takke

– Endelig kan vi ta i bruk denne flotte sansehagen. Vi har mange å takke for at dette prosjektet har kommet vel i havn, sa Else Ellevog, som er aktivitør på Gifstad dagsenter.

Den delen av eiendommen som i dag framstår som en vakker hage, lå tidligere brakk med ugress og villniss som hovedingredienser.

I 2012 skrev Lierposten om ønsket fra beboere og ansatte, om å gjøre området om til en sansehage.

 

Politikerne i kommunestyret fulgte opp, og sørget for at penger ble bevilget. Jan Erik Fjelldal ble hyret inn som prosjektleder, men pengene strakk ikke til for å bli helt ferdige.

– Vi har fått uvurderlig hjelp av lærere og elever på tømrerlinjen på Åssiden videregående skole til å bygge paviljongen, broen, melkerampen, sitteplasser og plantekasser. Ansatte fra park og idrett i Lier kommune har også vært velvillige. Nå gleder vi oss til å bruke området, sa Ellevog, i sin takketale under åpningen av sansehagen.

 

Drivhus-planer

Hun la også til at de har et stort ønske om å få opp et drivhus i sansehagen.

Kiwanis Lier har gitt et godt tilskudd på 15.000 kroner til prosjektet, men fortsatt er det behov for litt mer midler for å få drivhus på plass.

Ordfører Gunn Cecilie Ringdal fikk en omvisning i sansehagen før hun klippet den røde snoren som symbol på den offisielle åpningen.

Ringdal la ikke skjul på at hun var imponert over det fine anlegget, som nå kommer de 55 brukerne av dagsenteret til gode.

– Her har mange samarbeidet godt. Ikke minst har Else Ellevog stått på for å få til dette prosjektet, og dere har god grunn til å være stolte over resultatet. Så satser vi på at det på sikt kan sette opp et drivhus her, sa ordførere under åpningen.

Etter åpningen var det fest med Mozell servert i stettglass, velsmakende fruktspyd, og musikalsk underholdning ved Roar Skjeggerud.

Bildeserie

Se bildene fra sansehagen på Gifstad