Hund i Lier døde av den mystiske hundesykdommen

DEL
LIER: En hund som var inne hos Lier dyreklinikk fredag ble alvorlig syk i helga og døde søndag morgen. Det opplyser dyreklinikken på sin Facebook-side.

– Vi kan med høy sannsynlighet si at denne hunden var smittet av den samme sykdommen som det har vært skrevet om de siste dagene, skriver klinikken.

Lier dyreklinikk opplyser at hunden var i fin form og inne til rutinebehandling fredag. Hunden bodde på Gullaug.

– Hunden var i fin allmenntilstand på fredag. I løpet av lørdagskvelden begynte den å kaste opp, og dette forverret seg utover natten. Hunden hadde da sterkt nedsatt allmenntilstand og diaré med mye blod. Tilstanden ble raskt forverret i løpet av lørdagsnatta, og hunden døde søndag morgen.

26 hunder døde


Lier dyreklinikk skriver at de har gode hygienerutiner, og at derfor har minimert smitterisikoen så godt det lar seg gjøre.

(Drammens Tidende) – Vi vil likevel gå ut med en generell anbefaling om at hunder som skal inn til vaksinering (så sant de er jevnlig vaksinert), eller andre rutinebehandlinger, avventer til vi har flere svar på smittekilde/ årsak. Ta kontakt med oss dersom du har satt opp tid til vaksinering, tannrens eller andre rutinebehandlinger, skriver klinikken.

Ifølge NRK har nå hunder fra 14 fylker blitt syke. Ifølge Veterinærinstituttet har nå 26 hunder mistet livet på grunn av den ukjente hundesykdommen.

Lier dyreklinikk ber de som har hunder de ønsker at klinikken skal undersøke, først kommer inn til dem i resepsjonen - uten hunden. Dette for at klinikken skal få gjort nødvendige forberedelser for å minimere smitte.

Mattilsynets råd til hundeeiere

  • Begrens nærkontakt med andre hunder.
  • Ansamlinger av hunder bør unngås.
  • Ikke la hunden hilse på andre hunder på tur.
  • Unngå at hunden snuser mye i grøfta hvor andre hunder har vært.
  • Dra raskt til veterinæren hvis du oppdager blodig eller sprutende diaré, oppkast og raskt svekket allmenntilstand hos din hund.
  • Ring veterinæren før du tar med deg hunden din på klinikken.
  • Følg vaksineanbefalingene veterinæren gir. Parvoviruset kan for eksempel gi alvorlig tarmbetennelse.LES OGSÅ: Hund fra Nedre Eiker kan ha fått sykdommen

LES OGSÅ: Kaya-Marie vet ikke om hundene lider av mystisk hundesykdom: – Skummelt å gå og vente på svar


Artikkeltags