Tiltalt for bildrap på Frida

Frida Bjerkelund døde i en trafikkulykke i Grodalen i Røyken i april i fjor.

Frida Bjerkelund døde i en trafikkulykke i Grodalen i Røyken i april i fjor. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En 59 år gammel mann møter tirsdag i Drammen tingrett tiltalt for bildrap på Frida Bjerkelund (19).

DEL

(Drammens Tidende) RØYKEN/HURUM: Frida døde i en frontkollisjon i Grodalen i Røyken i slutten av april i fjor. En Tesla traff bilen hennes under en forbikjøring. Frida døde på stedet.

Påtalemyndigheten mener sjåføren av Teslaen ikke var tilstrekkelig aktpågivende da han kjørte forbi, og har tiltalt ham for uaktsomt bildrap.

– Dette er en tragisk ulykke han erkjenner skyld for. Han er dypt ulykkelig for det som har skjedd, sier hans forsvarer, advokat Svein Holden.

Mistet faren

Fridas død rammet en allerede prøvet familie hardt. Fridas far døde i en trafikkulykke da hun var bare ett år.

– Det å miste mannen sin når han er 33 år. Så opplever du 19 år senere at datteren din dør i ulykke også. Akkurat nå vet jeg ikke hvordan jeg skal klare å overleve dette, fortalte moren Gro Bjerkelund til Drammens Tidende like etter ulykken i fjor.

Julaften fortalte moren om den tunge og vanskelige tiden etter Fridas død til Drammens Tidende. Savnet er der hele tiden. Enkelte dager er så tunge at hun bare låser seg inne og gråter.

Moren har likevel valgt å være åpen.

– For meg har åpenheten hjulpet. I tillegg kjente alle Frida og meg her i Holmsbu, og de har tatt vare på meg. Jeg tror ikke de som jobber på butikken forstår hvor mye et vennlig nikk eller et smil har gjort. Og de gangene jeg har hatt tunge dager, så har de sett det på meg, og latt meg få være i fred, fortalte moren til Drammens Tidende julaften.

Artikkeltags