Dette vet vi om kidnappingssaken

De to pågrepne fremstilles for varetekt torsdag.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN: Tirsdag pågrep politiet to menn i 30-åra fra Østlandet og siktet dem for frihetsberøvelse. Den ene av de to mennene stjal tidligere på dagen en bil utenfor Anicura Dyreklinikk på Brakerøya. I den satt en 14 år gammel gutt i baksetet.

Mannen plukket så opp en kamerat, og i fem timer kjørte de rundt med gutten i bilen.

Dette vet vi så langt om saken

  • Rundt klokka 12.00 ble en Volvo XC70 stjålet utenfor Anicura i Bragerhagen i Drammen. Foreldrene skal ha vært inne på Anicura da bilen ble stjålet.
  • Klokka 12.38 skrev politiet i Sør-Øst følgende på Twitter: «#Drammen En grå 2010-modell Volvo XC70, regnr (xxx) er savnet fra Bragerhagen i løpet av siste time. Ved observasjon av bilen, ring politiet på tlf. 02800»

Deretter er det ingen innmeldte observasjoner før klokka 16.25.

  • Klokka 16.25 ble bilen observert ved en bensinstasjon på Stabekk i Bærum. Her skal de ansatte ha meldt fra til politiet om bilen.
  • Ti minutter senere, klokka 16.35, fikk Oslo politidistrikt inn flere meldinger på kjøringen til den aktuelle bilen.

– Vi fikk da melding om at den var på E18 på Holmen, retning Drammen. Vi hadde en patrulje etter den da den forsvant over grensa til Lier og Drammen, sa operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Magne Olsvoll, til Drammens Tidende, tirsdag kveld.

Ifølge Olsvoll hadde bilen blant annet ligget i krabbefeltet på høyre side oppover Hagabakken mot Asker. Der skal den ha kjørt forbi alle.

Olsvoll kunne også fortelle at de på det tidspunktet ikke visste om 14-åringen fortsatt var i bilen.

  • Klokka 16.45 ble bilen stoppet av Sør-Øst-politiet på Tranby. Der ble altså disse to mennene i 30-åra pågrepet, siktet for frihetsberøvelse - altså kidnapping - av den 14 år gamle gutten.

Torsdag blir de to fremstilt for varetektsfengsling. Politiet varsler at siktelsen mot mennene kan bli utvidet.

Ifølge NRK vil den ene mannen også bli siktet for grovt ran etter en hendelse på Gulskogen senter lørdag.

– Vi har siden lørdag vært i aktivt søkt etter en av mennene etter en annen alvorlig hendelse som skjedde lørdag formiddag. Han skal der ha truet en kvinne til å kjøre til en minibank for å ta ut penger. Kvinnen klarte å komme seg unna, og varslet politiet. Siden denne hendelsen har politiet søkt aktivt etter mannen som nå sammen med en annen er siktet for frihetsberøvelse.

Artikkeltags