26 tatt i UP-kontroll

Artikkelen er over 2 år gammel

UP har hatt kontroller flere steder i drammensdistriktet torsdag morgen og formiddag.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN/LIER/ØVRE EIKER/HURUM:  Utrykningspolitiet hadde en verneutstyrskontroll ved Høyskolesenteret i Wergelands gate i Drammen torsdag morgen.

Her fikk en bilist forenklet forelegg for manglende sikring av barn i bil.

Også i Lier hadde UP veneutstyrkontroll torsdag morgen, nærmere bestemt i Ringveien.

Her fikk to førere fikk gebyr for ikke bruke bilbelte, mens en fører fikk forenklet forelegg for manglende sikring av barn i bil.

Å droppe beltet under bilturen koster deg 1.500 kroner.

Kl. 10.30 var det fartskontroll i 40-sonen ved Vitbank på Ringeriksveien i Lier. Fire personer fikk forenklet forelegg for å ha kjørt for fort. Høyeste hastighet ble målt til 58 km/t. Det kostet føreren 5.350 kroner.

En fører ble anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort, og ytterligere en fører ble ilagt gebyr for ikke å ha benyttet bilbelte.

Kl. 10.50 hadde UP har hatt kontroll i Vestre Brugate i Hokksund. Resultatet her ble fire forenklede forelegg for bruk av mobiltelefon. I tillegg ble en lastebil avskiltet på grunn av manglende forsikring.

Blir du tatt med mobiltelefonen i hånda får du en bot på 1.700 kroner.

Kl 11 i formiddag avholdt UP laserkontroll i 50-sonen på Storsandveien i Sætre.  Ti personer fikk her forenklet forelegg for fart. Den høyeste som ble målt var 75 km/t. Denne føreren må punge ut 3.700 kroner. En sjåfør ble anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort.

Artikkeltags