Gutt påkjørt i morgenrushet: – Så seg ikke for

En gutt ble påkjørt i Slemmestadveien mandag morgen.

En gutt ble påkjørt i Slemmestadveien mandag morgen. Foto:

Av

Statens vegvesen anbefaler at du tar deg god tid om du skal ut og kjøre i dag. De varsler kø og innfører lavere hastighet. Mandag morgen ble en gutt påkjørt og ble lettere skadet.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN: Det har kommet flere centimeter med snø på Østlandet i natt, noe som fører til noe mer utfordrende kjøreforhold.

Utover morgenen har det ifølge operasjonsleder Erik Gunnerød i Sør-Øst politidistrikt vært flere utforkjøringer og trafikkuhell.

Klokka kvart over åtte mandag morgen, rykket nødetatene ut til Slemmestadveien der en gutt hadde blitt påkjørt.

– Ifølge fører og vitner er det en gutt som ikke har sett seg for og gått ut i veien og blitt påkjørt. Han er tilsett av ambulanse og kjørt til legevakta for en sjekk, men han skal i utgangspunktet ikke være skadd, sier Gunnerød og forteller at det har vært lav fart inne i bildet. På stedet er fartsgrensen 40 kilometer i timen.

Ifølge Gunnerød har det vært pluss minus ti småutkjøringer og trafikkuhell i distriktet. Fire-fem av disse skal ha vært i Drammen.

– Det blir bestandig litt småbulking. Men vi får se utover dagen. Heldigvis har vi ikke hatt noen alvorlige personskader i noen av uhellene, sier operasjonslederen.

I løpet av natten har det kommet opp mot ti centimeter snø - slik så det ut på Strømsø torg i Drammen mandag morgen.

I løpet av natten har det kommet opp mot ti centimeter snø - slik så det ut på Strømsø torg i Drammen mandag morgen. Foto:

Skled inn i parkert bil

Like før klokka 05.00 fikk politiet inn en melding om at en bil hadde kjørt ut i 2. Strøm Terrasse. Da de kom fram til stedet så de at bilen hadde sklidd inn i et gjerde og en parkert bil på stedet.

Operasjonsleder Anne Meyer i Sør-Øst politidistrikt kunne fortelle at det var glatt på stedet, men at ingen personer ble skadet.

Politiet anser forholdet som et trafikkuhell, og bisto i morgentimene de to bileierne med utfylling av skademelding.

Les også: Seks biler i krasj på speilblankt føre

– Kjør etter forholdene

Skal du ut og kjøre i dag, kan det inntil videre være lurt å kjøre litt tidligere enn vanlig så du har god tid.

Trafikkoperatør Silje Vighus i Statens vegvesen forteller at alt av mannskaper er ute og brøyter og salter, og at hovedveiene (europaveiene og fylkesveiene) prioriteres.

– Jeg ser på kameraene at det snør greit innover mot Oslo på E18, men vi har ikke fått meldinger om noen store, trafikale problemer, sier Vighus.

Les også:

Etter hvert håper Vegtrafikksentralen at snøen avtar, men i mellomtiden har Vighus en oppfordring til bilistene:

– Prioriter god tid og kjør etter forholdene.

– I dag vil det sannsynligvis bli kaos på veiene, så det er viktig å ta seg bedre tid enn vanlig, og kjøre mer forsiktig når man skal kjøre til jobb, sier operasjonsleder Terje Marstad ved Øst politidistrikt til NTB i 6.30-tiden.

Les også:

Gjennom natten og i morgentimene har det vært flere biler på Østlandet som har kjørt av veien som følge av det tette snøværet. En person er lettere skadd etter å ha kjørt av veien og inn i et tre i Nes kommune i Akershus, men det er så langt ikke meldt om andre skader etter trafikkuhell mandag morgen.

– Vi har hatt to hendelser her, det er en bil som har sklidd av veien og kjørt inn i et gjerde i Drammen, der er det glatt på stedet. Og så er det en bil som har kjørt ut av veien ved Stokke, sier operasjonsleder Anne Meyer i Sørøst politidistrikt til NTB klokka 5.10.

Bilen som skled av veien traff en annen bil.

Les også:

– Folk tar det pent

Trafikkoperatør Hans Are Dahl ved Vegtrafikksentralen på Østlandet sier i 6.30-tiden at det foreløpig går sakte på veiene.

– Det virker som om folk tar det pent i snøværet. Man må kjøre etter forholdene. Har man sommerdekk nå er det best å la bilen stå i garasjen, sier Dahl.

Les også: Mette tjente 10,7 millioner i fjor: – Pengene har ikke endret meg

Klokken 7.48 melder Øst politidistrikt også om at en passasjerbuss har veltet i Sørum kommune i Akershus. Det er foreløpig uvisst om det er personskader, men i tillegg til sjåføren skal det ha vært to passasjerer i bussen.

Forsinkelser på Oslo lufthavn og Oslo S

Også Oslo lufthavn melder om mye snø mandag morgen.

– Det vil bli noen forsinkelser mens rullebanene brøytes, og litt ventetid for avising av fly. Vi ber alle passasjerer om å møte opp til vanlig tid og følge informasjonen fra sitt flyselskap, skriver Avinor på Twitter.

Bane Nor melder samtidig om at det i morgentimene er forsinkelser på Oslo S som følge av feil på en sporveksel. Problemene er ikke relatert til snøværet, men en rekke toglinjer er berørt som følge av feilen. Bane Nor vet foreløpig ikke hvor lang tid det vil ta å rette feilen.

Kaospotensial

Snøværet har i natt beveget seg nordøstover fra Agder, og ved midnatt begynte det å snø i Oslo. Meteorologisk institutt sendte søndag ut gult farevarsel for både Agder, Telemark, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus og Buskerud. Ikke minst ble det sendt ut gult farevarsel og beskjed til bilister om å kjøre forsiktig.

Farevarselet som ble utstedt, gjelder ennå for alle fylkene, unntatt Agder, til mandag klokken 14. Det er ventet opp mot 12 centimeter snø fram til da.

– Det er først utover natten som hovedtyngden av nedbøren kommer. Det er ikke store mengder egentlig, vi snakker om ti centimeter, men når hovedtyngden kommer på morgenen så bør man beregne ekstra tid på å komme seg på jobb, sa statsmeteorolog Bente Wahl til Aftenposten.

Artikkeltags