Dåvøy besøkte Briskeby

MØTTE ELEVENE. Stortingsrepresentant Laila Dåvøy (KrF) snakket med flere av elevene på Briskeby, blant andre Marianne Helgen og Kristi Vidvei (t.h.) da hun kom på besøk fredag. (Foto: Morten Langrind)

MØTTE ELEVENE. Stortingsrepresentant Laila Dåvøy (KrF) snakket med flere av elevene på Briskeby, blant andre Marianne Helgen og Kristi Vidvei (t.h.) da hun kom på besøk fredag. (Foto: Morten Langrind)

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Som takk for sitt engasjement for døves og tunghørtes rettigheter ble stortingsrepresentant Laila Dåvøy invitert til Briskeby skole og kompetansesenter.

DEL

Fredag 13. mai var ingen ulykkesdag verken for Laila Dåvøy (KrF) eller elever og ansatte på Briskeby.
Dåvøy fikk møte unge døve og tunghørte, og høre deres historier. Og ungdommene fikk møte en lydhør stortingsrepresentant.
- Jeg er veldig interessert i å få vite mer om denne gruppens situasjon, og da er et besøk til Briskeby en glimrende mulighet til å få førstehånds informasjon fra dem det gjelder, sa stortingsrepresentanten i forkant av besøket.

- DÅRLIG OPPFØLGING.

Dåvøy har engasjert seg spesielt for døve og hørselshemmede som har fått operert inn et implantat som gir elektroniske impulser, som skal gi økt evne til å høre og tolke lyder.

- Det er flott at det finnes et slikt tilbud, og at stadig flere får denne muligheten. Problemet er at oppfølgingen med taleopplæring trolig er for dårlig mange steder i landet, sier Dåvøy.

BREV TIL BRUSTAD.

Dagen før besøket leverte hun derfor et forslag om at CI-operasjoner bør følges av rehabilitering fra medisinsk hold.

- Man kan lett bli usikre på om operasjonen er vellykket dersom det ikke blir gitt skikkelig taleopplæring raskt etter inngrepet. Derfor har jeg skrevet brev og bedt helseminister Sylvia Brustad om å sørge for en kartlegging av hva slags rehabiliteringsopplegg som finnes rundt om i landet, og at regjeringen sikrer at opererte får god nok og rask nok oppfølging. Det er jo meningsløst å gi folk dyre operasjoner dersom de ikke lærer å snakke etterpå, mener stortingsrepresentanten.

IKKE FORNØYD

Svaret fra Brustad er hun imidlertid ikke fornøyd med.
- Hun hadde bare oversendt det til utdanningsminister Bård Vegard Solhjell, i stedet for å gå inn i saken selv, til tross for at dette har minst like mye med helse som med utdanning å gjøre. Med tanke på at det er Brustad som betaler for operasjonene, er det rart at hun ikke også vil ta ansvar for oppfølgingen etterpå, synes Dåvøy.

Artikkeltags