Kan få opptil 25 centimeter snø

Det neste døgnet får vi mer påfyll av snø i Drammensdistriktet. Her fra Strømsø i Drammen.

Det neste døgnet får vi mer påfyll av snø i Drammensdistriktet. Her fra Strømsø i Drammen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Natt til mandag skal det lave ned i Drammensdistriktet. Ifølge ferske prognoser kan vi få opptil 25 centimeter snø.

DEL

(Drammens Tidende) Været det neste døgnet kan by på utfordringer over hele Sør- og Østlandet. I Agder er det ventet over en halv meter snø. Det har resultert i hele fire OBS-varsler om store snømengder, snøskredfare, vanskelige kjøreforhold og kuling.

Drammensdistriktet og Østlandet generelt slipper billig unna, ifølge statsmeteorolog Kristian Gislefoss.

– Det blir ikke så heftig i vårt område. Det kan bli utfordrende kjøreforhold her også, men det må vi nesten regne med når det er vinter, sier han.

Tar seg opp natt til mandag

Søndag ettermiddag var det lett snø og opphold i perioder. Utover kvelden og natt til søndag vil imidlertid nedbørsintensiteten øke kraftig.

Fram til mandag formiddag kan det komme opptil 25 centimeter snø, ifølge ferske prognoser. Temperaturen vil ligge på rundt null grader de fleste plasser, slik at snøen som kommer kan bli våt og tung.

Det kan by på utfordringer i morgentrafikken mandag, men foreløpig har ikke Meteorologisk institutt sendt ut OBS-varsel på Østlandet.

Neste uke ser det også ut til å bli variert vær. Tirsdag og onsdag er det ventet oppholdsvær og perioder med sol, mens torsdag kan vi få mer påfyll av snø. Neste helg blir det oppholdsvær igjen. Temperaturen vil svinge mellom et par minusgrader til et par pluss.

Artikkeltags