Eldre bilister inviteres til oppfriskningskurs

Eldre mann kjører bil. Bilkjøring. Fyllekjøring. Promille. Sjåfør. Bilulykker. Ulykker i trafikken. Farlige situasjoner. Dårlig syn. Uskarpt syn. Utforkjøring. Forbikjøring. Råkjøring. Holde fartsgrensen. Rundkjøring. Trafikkbilde. Alderdom. Levekår for eldre.
FOTO: SCANPIX

- - MODEL RELEASED - MODELLKLARERT - -

Eldre mann kjører bil. Bilkjøring. Fyllekjøring. Promille. Sjåfør. Bilulykker. Ulykker i trafikken. Farlige situasjoner. Dårlig syn. Uskarpt syn. Utforkjøring. Forbikjøring. Råkjøring. Holde fartsgrensen. Rundkjøring. Trafikkbilde. Alderdom. Levekår for eldre. FOTO: SCANPIX - - MODEL RELEASED - MODELLKLARERT - - Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Torsdag gikk de første brevene ut til dem som fyller 70 i år.

DEL

(Bygdeposten) Statens vegvesen skal invitere 50.000 bilister på oppfriskningskurs.

Nyttig

Målet med kurset er å tilføre de eldre bilførerne «kunnskap som gir økt sikkerhet i de situasjonene der man kan møte ekstra utfordringer», forteller Anne Karin Espeland. Hun er regionkontakt for Bilfører 65+ i Vegvesenet. Hun understreker at ingen skal teste kjøreferdighetene eller hva deltakerne kan om trafikkreglene, og at ingen risikerer å bli fratatt førerkortet.

– De som har vært på kurs, har gitt tilbakemeldinger om at det har vært nyttig å ta med seg videre, sier Espeland. Hun legger til at kurset har en forebyggende effekt, og at forskning viser lavere risiko etter å ha gjennomført kurset.

LES OGSÅ: Eldre ektepar mistet begge lappen på samme kjøretur

Fortsetter utsendingen

– Statens vegvesen jobber med trafikksikkerhet hver dag, og selvsagt er vi opptatt av de eldre også. Vi ønsker derfor at de skal være aktive og ha gleden av å kjøre bil på en trygg måte så lenge som mulig.

Utsendingen av brev til 70-åringene fortsetter hver måned utover høsten og vinteren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken