(Drammens Tidende)

SKIEN/DRAMMEN: Løst basert på Coolios «Gangstas Paradise» fra 1995 har politibetjenter i Skien i samarbeid med elever på Hjalmar Johansen videregående skole laget musikkvideoen hvor de sier tydelig fra hva de mener om regjeringens nærpolitireform, eller «Close police reform» som de selv kaller den.

Det var NRK som først omtalte saken.

«Jeg tar en kikk rundt omkring og ser at POD har klikket»

«Mer politi i gatene, lovet POD det skulle bli, men vipps ble 20 patruljer til tre» rapper de blant annet.

Se hele musikkvideoen øverst i saken.

LES OGSÅ: Fem lensmenn mister jobben (+)

– Må tåle dette

– Det er et skråblikk på noe som opptar oss i politiet, politireformen, med ombygging av tjenestesteder og flytting av folk. Og vi vil synliggjøre en del aspekter ved reformen med humor og glimt i øyet. Og vi ønsker jo å treffe på at man tåler endring og vi prøver å skape entusiasme og glede. Vi kan være selvironiske, tulle og ha det moro. Jeg tror det er bra for folk å også se den siden av politiet, sier politioverbetjent Stefan Moldvær i Sør-Øst politidistrikt til NRK.

Og politibetjentene får støtte fra politimester i Sør-Øst politidistrikt Christine Fossen.

– Vi som politidistrikt og politiansatte står i en veldig krevende reform og vi må tåle at noen av våre ansatte velger å ha et litt humoristisk blikk på det, svarer drammenseren til NRK.

LES OGSÅ: Poengterte godt samarbeid i twittermelding

Får støtte fra Drammen

Operasjonsleder hos politiet i Drammen, Kjell Reidar Johansen, er enig med politimesteren.

Johansen understreker at han personlig ikke har sett videoen, og at det er vanskelig å kommentere denne spesielt, men sier det bør være rom for slike påfunn i politiet.

– Det er jo slik at det er mye skriverier om dette her, og at folk kan ytre seg på denne måten her må jo være greit, sier operasjonslederen.

Om de kunne funnet på noe lignende i politihuset i Drammen er han usikker på.

– Jeg vet ikke om vi har noen kreative sjeler som driver med rapping, men takhøyden er stor hos oss, sier operasjonslederen.

LES OGSÅ: Ordførerene vil ha svar fra ministeren om nødsentral