(Bygdeposten)

Fjorårets vinner av Skal vi danse hadde en liten gjesteopptreden lørdag kveld. Han gjorde slett ikke skam på seg selv eller Fredric Brunberg og Idolvinner Jorun Stiansen som han danset sammen med. Trioen hentet 34 poeng fra fagjuryen for sin samba, og seerne som stemte var også fornøyde.

– Jorun er rå og kan vinne, hele greia, men det er flere favoritter, sier kryllingen til Bygdeposten.

Likheten mellom Bjerkerud og Brunberg er slående.

– Han er mer lik meg enn min storebror, sier svensken til VG.

Til og med kryllingens mor stusset. I fjorårets sesong forvekslet hun svensken med sønnen. Den største forskjellen er at Eilev er et halvt hode høyere.

I år er det enda høyere nivå. Det er kanskje seks av parene som kan vinne

Eilev Bjerkerud, tidligere «Skal vi danse»-vinner

LES OGSÅ: Eilev delte ut briller i Tanzania

Den beste vinner

Da Bjerkerud kom inn i TV-dansen i fjor var det klart at det heatet han møtte var det beste siden TV 2 startet satsingen på dans i 2006.

– I år er det enda høyere nivå. Det er kanskje seks av parene som kan vinne, tror han.

Han tør ikke tippe vinneren, men tror den tidligere snowboardproffen Helene Olafsen, «Bake-Ida» Ida Gran Hansen og at Skam-skuespilleren Cengiz Al vil stå igjen som topp fire sammen med Jorun Stiansen.

 

Fordel Cengiz

Han tror at Cengiz Al (19) fra Lier har en stor fordel i og med at han har ballast som danser og danseinstruktør.

– Så vidt jeg vet har det ikke deltatt noen med slik bakgrunn før. Han er kjempeflink, opptredenen hans på lørdag må være noe av det beste som er vist noen gang, men det klart at hans bakgrunn gir ham noen fortrinn, mener han.

Al har vært instruktør på dansestudioet Attic i Drammen fra han var 15 år, og har også undervist i dans, som deltidsvikar på Moov treningssenter på Strømsø.

– Jeg kan ikke si jeg er god, men jeg har gjort det før. Jeg kan si at det er en fordel, fordi jeg kan koreografi og vanlig dans, sier Cengiz til VGTV.

19-åringen forteller også til kanalen at han opplyste TV2-produksjonen om at han var danser før han takket ja.

Sjarmerende Trude

Eilev Bjerkerud fikk bare et par dagers trening før han entret TV-parketten igjen. Han kunne gjerne tenkt seg bedre tid, men han rakk uansett å bli sjarmert av Trude Drevland.

– Jeg har aldri møtt henne, men du skal lete lenge etter mer sjarmerende og karismatisk person, sier han.

Han tror likevel ikke at hennes utstråling er nok til at hun blander seg inn i toppen. Til det har hun for sterk konkurranse fra enda flinkere dansere.

– Etter hvert vil danseferdigheter bli mer avgjørende. Slik har det vært i alle de sesongene jeg har sett, forklarer 28-åringen til Bygdeposten.

 

Ikke én gang til

Eilev Bjerkerud synes det var veldig hyggelig med en liten gjesteopptreden.

– Hadde jeg fått spørsmålet nå, etter at jeg vet hvor mye tid og krefter det koster, hadde jeg takket nei, forteller han.

Nå konsentrerer han seg fullt om å drive firmaet Fjell og Fjord Hytteservice på hjemmebane sammen med søskenbarnet Ole Gunnar Skinnes.

– Det er økende aktivitet og mye å gjøre. Generelt virker det som Norefjell har god vind i seilene om dagen, forteller Eilev Bjerkerud.

Bildeserie

Eilevs ekstradans