Gå til sidens hovedinnhold

Foreslår å legge ned åtte lensmannskontor

Artikkelen er over 4 år gammel

En arbeidsgruppe har foreslått å legge ned følgende lensmannskontorer i søndre og nordre Buskerud: Nedre eller Øvre Eiker, Flesberg, Rollag, Lier, Svelvik, Sande, Sigdal og Krødsherad.

(Drammens Tidende)

BUSKERUD: I forbindelse med nærpolitireformen har politietaten fått strenge føringer om å redusere antall lensmannskontorer.

I et råutkast til organisering av det nye politidistriktet har en arbeidsgruppe foreslått å legge ned totalt elleve lensmannskontor i søndre og nordre Buskerud.

LES OGSÅ: Sande-lensmann Svein Helge Aas: – Dette er et forslag, og det er en lang prosess før politimesteren fatter endelig vedtak.

Lensmann Stig Rønneberg i Øvre Eiker sier til Eikerbladet at han er positiv til en sammenslåing med Nedre Eiker.

Det har ikke lykkes Drammens Tidende å få en kommentar fra lensmannen i Lier.

Kan bli ni lensmannskontorer

Ifølge regjeringen er målet med nærpolitireformen å sikre tilstedeværelse av et kompetent og effektivt lokalt nærpoliti og utvikle gode fagmiljøer som er rustet til å møte dagens kriminalitetsutfordringer.

Ifølge forslaget til arbeidsgruppen vil det i Buskerud bli lensmannskontorer på følgende steder: Drammen, Røyken og Hurum, Kongsberg, Nore og Uvdal, Eiker, Hønefoss, Modum, Gol og Hemsedal, Hol og på Nes.

LES OGSÅ: – Det blir færre lensmannskontor

Politimesterens endelige forslag skal være klart 12. desember.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken