Vil ta tid å finne brannårsaken

ØNSKER TIPS: Politiet ønsker tips i forbindelse med boligbrannen på Lierstranda.

ØNSKER TIPS: Politiet ønsker tips i forbindelse med boligbrannen på Lierstranda. Foto:

Politiet opplyser at det vil ta tid å kartlegge brannårsaken til den voldsomme boligbrannen der to personer omkom på Lierstranda natt til søndag.

DEL

(Drammens Tidende) LIER: De kriminaltekniske undersøkelsene etter brannen på Lierstranda natt til søndag vil starte opp så snart det er trygt å ta seg inn på åstedet, opplyser politiet.

–  Dette var en alvorlig brann der to personer er bekreftet omkommet. De avdøde er fraktet til Oslo universitetssykehus for rettsmedisinske undersøkelser. Vi ønsker å få bekreftet en sikker identitet på de avdøde. Selv om vi mener å vite hvem de er, så vil vi ikke frigi navn på de avdøde eller si noe nærmere om deres relasjon ennå, sier politiadvokat Magnus Rindal Fredriksen i Sør-Øst politidistrikt.

To personer kom seg ut ved å hoppe fra husets andre etasje. En av dem som hoppet ble sendt til Drammen sykehus for videre behandling. Det er gjort noen undersøkelser på stedet, og politiet opprettholder vakthold inntil videre. To hus ble totalskadd i brannen.

Ni hus og totalt 40 mennesker ble evakuert som følge av brannen. Kriseteamet i Lier kommune ble varslet, og har tatt seg av dem som måtte evakueres.

– Det er store skader på husene som brant, og det vil ta noe tid før vi får gjennomført de kriminaltekniske undersøkelsene. Gjennom søndagen har vi gjennomført en rekke avhør av vitner, og dette arbeidet vil også fortsette i mandag. Dersom det er noen som har sett eller hørt noe unormalt i området i tidsrommet fra før midnatt og fram til ca. kl. 00.38 er vi selvsagt interessert i denne informasjonen, sier Fredriksen.

Tips kan ringes inn til politiet på 02800.

Her kan du lese flere saker om brannen:

Artikkeltags