Lover ny hekk-sjekk

Artikkelen er over 4 år gammel

– Vi skal ta en ny vurdering på om den bør kuttes mer.

DEL

HASKOLL: En av våre lesere har kontaktet oss og uttrykt bekymring over at høyden på hekken mellom Haskollveien og Stokkeveien hindrer fri sikt og fører til farlige situasjoner.

– Jeg og flere jeg vet om har vært nær ved å kjøre på både syklister og fotgjengere i dette krysset. Hekken er for høy til at man ser om det kommer noen, når man skal kjøre ut i Stokkeveien. Nå står vinteren for døren, med snø og glatt føre. Da blir det enda skumlere å skulle kjøre ut fra Haskollveien og ut i Stokkeveien, sier vår leser.

Tore Johansen i VIVA sier de har vært i kontakt med boligbyggelaget, som igjen har kontaktet borettslaget angående høyden på hekken.

– Dette er ikke noe unikt tilfelle, og lagt fra det verste vi har sett. Så vi må bare - igjen - oppfordre alle som eier en hekk som kan hindre fri sikt, om å gjøre det som trengs for å forhindre trafikkfarlige situasjoner, sier Johansen.

Og minner om regelen som sier at høyde på hekk eller gjerde nær kryss eller utkjøringer ikke må overstige 50 cm over gateplan.

Nå lover formann Helge Iversen i Fosskoll borettslag å ta en ny kikk på tujahekken.

– Vi halverte hekken i sommer, men vi skal snart ha dugnad igjen, og da skal vi ta en ny vurdering på om den bør kuttes mer, sier Iversen til Lierposten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken